XS
SM
MD
LG

Nevena Ignjatović 19. u Oreu

Nevena Ignjatović ostvarila je najbolji plasman u istoriji srpskog skijanja na Svetskim prvenstvima. Na šampionatu u Oreu, Nevena je u alpskoj kombinaciji zauzela 19. mesto.

Ignjatovićeva je imala problem sa otkazanim letovima i u Švedsku je stigla sa danom zakašnjenja. Sve to ipak je nije poremetilo pred alpsku kombinaciju, u kojoj je prošle godine bila 6. u svetskom kupu. Nevenin cilj bio je ulazak među 15. najboljih i osvajanje bodova za Svetski kup, ali je na kraju ušla među prvih 20, to jest zauzela je 19. poziciju posle spusta i slaloma. To je najbolji rezultat koji su naši sportisti ostvarili na Svetskim šampionatima do sada.

 

Nevena Ignjatović je posle spusta bila na 33. poziciji, da bi u svojoj, tehničkoj disciplini, slalomu, došla do izvanredne 16. pozicije, tako da je u ukupnom skoru bila 19. sa 4 sekunde i 46 stotih zaostatka za pobednicom.

Pred Nevenom će biti još dve odlične prilike da dođe do boljih plasmana, i to u njenim omiljenim, tehničkim disciplinama. U četvrtak je na programu veleslaom, dok će se naredne subote voziti slalom za žene.

Zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u alpskoj kombinaciji odbranila je Švajcarkinja Vendi Holdener. Na drugoj poziciji bila je Slovakinja Petra Vlhova sa samo tri stotinke zaostatka za pobednicom, dok je treće mesto zauzela Norvežanka Ragnild Movinkel koja je za pobednicom zaostajala 45 stotinki.