XS
SM
MD
LG

Vuković sa olimpijcima

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković organizovao je danas u Gradskoj upravi prijem za učesnike EYOF-a 2019 iz Istočnog Sarajeva.

Vuković je, nakon prijem, rekao da je srećan i ponosan jer je danas u prilici da razgovara sa učesnicima EYOF-a 2019, koji će narednih dana kao članovi reprezentacije BiH nastupiti na ovom značajnom sportskom takmičenju.

„Više od polovine bh.tima čine upravo sportisti iz Istočnog Sarajeva, što nam je izuzetno drago.Ovaj podatak nam govori da nas čeka sjajna budućnost sa ovim mladim talentima od kojih očekujemo da i u seniorskoj konkurenciji budu učesnici velikih takmičenja i postižu važne rezultate“, rekao je Vuković.

„Nadamo se da smo mi u Gradu Istočno Sarajevo organizacijom EYOF-a 2019 doprinijeli da im damo dodatnu energiju, kako za ovaj događaj, tako i za naredna takmičenja, jer su i oni, zajedno sa nama domaćini takmičarima iz 46 zemalja“, rekao je Vuković, pohvalivši Smučarski savez RS, predsjednika Radenka Pekića i trenere mladih sportista, jer su njihovi rezultati plod mukotrpnog i predanog rada.

Vuković je dodao da postoji veliko interesovanje u školama za ovaj događaj, a Grad će obezbijediti autobuski prevoz za učenike sa područja grada koji budu željeli da posjete borilišta i bodre naše reprezentativce.

Sportisti i njihovi treneri zahvalili su gradonačelniku i Gradu Istočno Sarajevo na podršci, izražavajući nadu da će na predstojećem takmičenju ostvariti zapažene rezultate. Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine na predstojećem evropskom festivalu sporta nastupaće 12 takmičara sa područja Istočnog Sarajeva, iz skijaških klubova „Romanija“, „Istočno Sarajevo“, „Glasinac“ i „Mladen Grujić“.

Nakon prijema za mlade reprezentativce iz Istočnog Sarajeva, gradonačelnik je upriličo prijem za učesnike Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine, Sergeja Fokičeva i Tomislava Lopatića.

„Veoma sam srećan što je gospodin Sergej Fokičev danas ovdje sa nama. Sergej je 1984. godine bio osvajač zlatne medalje u brzom klizanju za tadašnji Sovjetski Savez, a danas je dio delegacije Ruske Federacije, koja je učesnik EYOF 2019. S druge strane, sa nama je i Tomislav Lopatić, legenda nordijskih disciplina i bijatlona bivše Jugoslavije, koji je 1984. godine predstavljao reprezentaciju Jugoslavije, “ rekao je Vuković.

Vuković je rekao da je ponosan što je imao priliku da razgovara sa dvije sportske veličine, da se svi zajedno prisjete prošlih vremena i uporede ova dva događaja.

Nekadašnji olimpijci izrazili su zadovoljstvo činjenicom da se u Istočnom Sarajevu i Sarajevu u značajnoj mjeri vratio olimpijski duh i izrazili nadu da će ovo biti prvo u nizu značajnih takmičenja koje će biti organizovano na ovom području.

Tomislav Lopatić se, kao član reprezentacije bivše SFRJ takmičio u biatlonu, a Fokičev je na olimpijadi u Sarajevu osvojio zlatnu medalju u brzom klizanju, kao predstavnik tadašnjeg SSSR. Lopatić učestvuje u organizaciji EYOF-a 2019, a Fokičev je dio ruske reprezentacije, koja će učestvovati na ovoj značajnoj sportskoj manifestaciji.