XS
SM
MD
LG

Ponos Modriče

MODRIČA – Košarkaš Modriče Dušan Jovanović najuspešniji je sportista Modriče za 2018.godinu. Odbojkaški klub „Modriča“ najuspešniji je sportski kolektiv, njegov trener Lazo Cvijić je stručnjak sa najviše trofeja u minuloj godini. Predsednik FK“Modriča Alfa“ Petar Jelić sportski radnik je Modriče za primer, a najviše opštinsko priznanje u oblasti sporta pripalo je Helikopterskom servisu Republike Srpske.

Dušan Jovanović rođen je pre 17 godina, a od svoje devete godine  trenira košarku. Sa kadetskom selekcijom BiH osvojio je srebro na šampionatu kontinenta. Nažalost, na utakmici nesportski i nehumani potez protivničkog igrača zaustavio je privremeno njegov progresivni uspon. Ipak, najpoznatiji autoriteti košarke sa ex-ju prostora prognoziraju mu blistavu karijeru, prijatno su iznenađeni njegovim dosadašnjim rezultatima. Priznanje sportiste Modriče za 2018.godinu biće mu vetar u leđa da postane sportista evropskih dometa. Druga je bila odbojkašica Milana Božić, s treći fudbaler Goran Lukić.

„Pod jakim sam emocijama. Priznanje mi znači mnogo, tim više što sam ga dobio u mom gradu. Hvala svima i mom selektoru, i profesorima u školi, članovima Komisije, novinarima, rukovodstvu Modriče, svima. Treba da se stvori rezultat, a on dolazi napornim radom i treninzima“, rekao je Jovanović.

Plaketa sa zlatnikom dodeljena je Helikopterskom servisu RS. Jer, kada je humanost iskrena i od srca, baš kao što je bila kod njih, onda ona nema granice. Pomogli su da mladi odbojkaš Modriče Filip Cvijić stigne do bolnice u Beogradu. Pilot Zoran Brestovac preuzeo je priznanje.

„Taj let bio je složen, ceneći zdravstveno stanje našeg ’Fiće’. On je sada moj i prijatelj mojih kolega. Bili smo presrećni kada su nam saopštili da mu se stanje popravilo.U kratkom roku izveli smo 131.operaciju vazdušno-medicinskog transporta. Filip Cvijić je sportista i dobar dečko. Čast mi je i zadovoljstvo da je Helikopterski servis RS dobio ovako visoko priznanje. Ovo će nam biti velika motivacija u daljem radu, u daljem usavršavanju. Hvala rukovodstvu Republike Srpske što su nam obezbedili opremu, formirali sistem da sve ovo funkcioniše“, poručio je Brestovac.

Odbojkaški klub „Modriča“ najuspešniji je kolektiv, a njegov trener Lazo Cvijić bio je bolji od drugih. Sledili su ga košarkaški trener Mirko Milojević, te mladi fudbalski stručnjak Dejan Savić.

„Čast je našem klubu kada smo najbolji. Bili smo jako uspešni, posebno u mlađim selekcijama. Nadam se da ćemo i narednih godina postizati ovakve uspehe“, rekao je Cvijić.

Sportski radnik godine u Modriči je Petar Jelić, predsednik FK“Modriča Alfa“. Pokazao je veličinu u ljudskom dostojanstvu, poštenju, korektnosti i pripadanju svojoj Modriči. Nesebično i požrtvovano, Petar Jelić je dao sve da sport, posebno fudbal u Modriči, bude deo ukupnog života ovog grada, vrativši klub na čijem je čelu u Prvu ligu RS.

„Hvala Mladenu Krekiću što podržava sport Modriče, ali i saradnicima koji nude znanje, pojedinci i sredstva da sport modričkog kraja bude sve bolji. Priznanje mi mnogo znači. To je niz, jer sam pre 13 godina bio i najuspešniji sportista Modriče. Dakle, ko jednom uđe u sport, teško iz njega izlazi. I ja nastavljam u sportu da bitišem i verujem da ćemo načiniti još uspeha u našem fudbalskom koelktivu na čijem sam čelu“, rekao je Jelić.

Zbog rezultata u sportu i u složenim vremenima zadovoljan je bio i načelnik Modriče Mladen Krekić, osvedočeni prijatelj modričkog sporta, ovdašnjih sportista.

„Ova manifestacija nešto je fantastično. Treba podržati mlade ljude, ovakve priče. Sport u Modriči je uspešan. I u narednom periodu ćemo činiti sve da od mladih sportista Modriče imamo istisnke ambasadore našeg grada“, rekao je Krekić.

Sve u svemu, bila je ovo manifestacija u slavu sporta i čast svih mladih ljudi kojima je ovo oblast ljudskog stvaralaštva.

Da opšte dobro postane sastavni deo života...

Perspektivni sportisti

Diplome sa srebrnjakom namenjene su i uručene najperspektivnijim sportistima Modriče. To su pionir Nikola Jovićević(odbojka), kadet Savo Spasojević(fudbal), te junior Dejan Popović (odbojka).

Pohvale

Pohvale su pripale onim pojedincima i kolektivima koji su na lokalnom nivou pokazali više od drugih. Tako je Aleksandar Tešić bio ispred drugih sportista, Anastasija Grbić najuspešnija kod dama, a FK“Skugrić 1964“ bio je najbolji kolektiv na lokalnom nivou. Onda je razumljivo da je trener tog tima Zoran Antić i najbolji trener, a sportski radnici koji su u modričkom kraju uradili mnogo su Dragutin Cvijanović, Zdravko Stefanović i Petar Peranović.

Posthumno 

Modriča je dodelila posebna priznanja – posthumno za trojicu mladih sportskih radnika, pa su na ovoj manifestaciji ta priznanja preuzeli članovi njihovih porodica.

Veliki pečat razvoju modričkog sporta i značajan doprinos njegovoj afirmaciji dali su Ranko Vidović, Milorad Todorović i Srećko Novaković.

Modriča pamti i ne zaboravlja!