XS
SM
MD
LG

Igra bolja od rezultata

Nekoliko dana manje od dve sedmice fudbaleri Krupe proveli su na pripremama u Medulinu gde su odigrali četiri utakmice, doživeli tri poraza Koper (2:3), Šibenik (0:2) i Dinamo Češke Budejovice (0:1) i pre polaska kući savladali su drugi tim Osijeka (2:0). Pre polaska na Jadran u Krupi na Vrbasu je savladan federalni prvoligaš Slaven iz Živinica (4:0).
-Generalno smo zadovoljni celokupnim pripremama u Istri, imali smo odlične uslove za rad i terene, smeštaj. Sve što smo planirali i uradili smo, zaobišle su nas i veće povrede osim Stefana Savića koji je dobio jedan udarac na utakmici, pa je iskočio duže vremena iz trenažnog procesa. Ostali igrači su uglavnom imali jako sitne povrede posle udaraca, jer se u prijateljskim susretima igralo odgovorno i disciplinovano, borbeno i požrtvovano – počeo je svoje izlaganje šef stručnog štaba Krupe Petar Kurćubić po povratku iz Hrvatske.

Kada su u pitanju rezultati postignuti u utakmicama na pripremama u Medulinu strateg Krupljana ističe:
-U prvoj utakmici protiv slovenačkog trećeligaša Kopera igrali smo slabo i to je naše najlošije izdanje u Medulinu. Bili smo i umorni od puta, nedovoljno aklimatizovani, a malo smo i potcenili rivala. Protiv Šibenika je bio vidljiv napredak u igri, dominirali smo, imali šanse, ali ih nismo iskortistili. Onda je došla utakmica sa Česima na kojoj smo za nivo bili više nego protiv Šibenika, opet je izostala realizacija, da bi na kraju stigla zaslužena pobeda protiv Osijeka. U tom duelu smo imali mnogo šansi, ispromašivali smo se. Najvažnije je da smo iz utakmice u utakmicu rasli i to nas ohrabruje. Pogotovo što smo meč protiv Osijeka odigrali disciplinovano i na visokom stepenu zalaganja, jer obično te utakmice pred put kući se otaljavaju. Naši igrači nisu bili nonšalantni i stigao je pozitivan rezultat.
Prema njegovim rečima fudbaleri Krupe su na Jadranu bolje igrali nego što to rezultati govore. Protiv drugog tima Osijeka startna postava je bila: Marković, Redžić, Makitan, Mandić, Miketek, Dujaković, Maksimović, Nikodijević, Milanović, Karišik, Marjanović. U nastavku su ušli: M. Ilić, Jelić, A. Modić, L. Nikolić, Šipovac, Guskić, Aganspahić, S. Nikolić, Palić, Blažević. O startnoj postavi Kurćubić kaže:

-U duelima sa Česima i Osijekom smo imali po šest-sedam igrača sa po 90 minuta. U dogovoru sa Osiječanima igrali smo dva puta po 45 plus 30 minuta, kako bi omogućili sedmorici ili osmorici fudbalera po 90 minuta igre, a pri tom ostalima po 60 i 70. Igrali smo na maksimalnom nivou, kvalitetno i mislim da smo vrlo blizu startnog tima. Među igračima i Medulinu je bilo i naših omladinaca, imamo 15-16 igrača koji konkurišu startnoj postavi ravnopravno. Na meču sa Osijekom niko nije negativno iskočio, a tokom prvenstva nećemo imati 10-11 već 15-16 fudbalera koji treba da iznesu teret takmičenja. Dakle, pravimo širi krug.
Po povratku iz Medulina stručni štab je igračima dao dva dana slobodno kako bi igrači, koji dugo nisu bili kod kuće, mogli da posete porodice.
-Trening je u subotu u 15 časova, onda u sredu imamo utakmicu, pa četvrtak i petak radimo jako, subota utakmica, nedelja slobodan dan i onda dolazi mikro ciklus pred prolećnu premijeru sa Zvijezdom-09 iz Etno sela Stanišići. Taj meč je za nas izuzetno znalajan, najvažniji. Rezultat protiv Semberaca nam određuje dalji put – jasan je na kraju Petar Kurćubić.
 

Dva meča, dva tima

Pred igračima Krupe su još dve utakmice, u sredu 13. februara protiv Kozare iz Gradiške, a u subotu, 16. februara generalka s Rudar Prijedorom.
-I u te dve utakmice ćemo podeliti igrače kako bi svi mogli da dobiju po 90 minuta igre. Protiv Kozare će igrati jedna ekipa, protiv “rudara” druga i onda ćemo iz te dve ekipe “složiti” tim koji će da istrči na teren u prolećnoj premijeri protiv Zvijezde-09. Znači, ni protiv Gradiščana ni protiv Prijedorčana neće igrati ekipa koja će početi prvenstvo. Ako u ta dva meča budemo igrali za nijansu bolje nego protiv Osijeka bio bih zadovoljan i tada bih bio siguran da smo spremni potpuno za prvenstvena iskušenja – kaže Kurćubić.
Sportski žurnal

Petar Kurcubic


Mladost 3 : 1 Krupa
Radnik 1 : 0 Sloboda
Čelik 1 : 1 Široki Brijeg
Tuzla Siti 0 : 3 Željezničar
Zvijezda 09 0 : 0 Zrinjski
GOŠK 0 : 2 Sarajevo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 33 21 7 5 70
2 Zrinjski 33 19 8 6 65
3 Široki Brijeg 33 13 15 5 54
4 Željezničar 33 14 8 11 50
5 Radnik 33 10 14 9 44
6 Mladost 33 12 7 14 43
7 Čelik 33 11 10 12 43
8 Sloboda 33 10 8 15 38
9 Zvijezda 09 33 9 11 13 38
10 Tuzla Siti 33 9 9 15 36
11 Krupa 33 8 9 16 33
12 GOŠK 33 5 8 20 23