XS
SM
MD
LG

Milan Milanović adut za jaču odbranu

Može li neko da poveruje u vest: nakadšnji talentovani omladinac Crvene zvezde i igrač bogatog igračkog iskustva iz italijanske “Serije A” potpisao ugovor sa prvoligašem Republike Srpske?
Informacija je tačna. Štoper Milan Milanović, ponikao u Zemunu i Crvenoj zvezdi, a potom igrao u Lokomotivi iz Moskve, te Palermo, Sijenu, Vićencu, Askoli i Pizu, potpisao je ugovor do kraja sezone za banjalučki Željezničar. Na taj način najveće je pojačanje prvoligaša Republike Srpske s Predgrađa i biće, uz Stojana Vranješa, jedno od najzvučnijih imena u fudbalu srpskog entiteta, iako u prethodnih godinu ipo dana nije aktivno igrao.

-Pokušavam da zaboravim neke stvari i ponovo se posvetim fudbalu, aktivnom igranju. U fudbalu su usponi i padovi normalna stvar, hoću da se vratim gde sam nekada bio. Došao sam u Banjaluku i Željezničar zbog trenera Zorana Ćurguza i ljudi koji vode ovaj klub. Oni su mi ukazali novu šansu, da se vratim i nadam se da ću je iskoristiti na najbolji način. Hoću iskustvom da pomognem mladoj ekipi Želje, da radim stručno i profesionalno i da ponovo budem na nivou koji sam nekada imao – počeo je priču Milan Milanović koji je rođen 1991. godine u Kosovskoj Mitrovici.
Rado se seća svojih iskustava sa “čizme”:
-Spreman sam za novi početak. Moju dosadašnju karijeru je, svakako, obeležio dolazak u Italiju i potpis ugovora sa Palermom. Igrao sam protiv Del Pjera, Di Vaja, Kvaljarele i mnogih drugih asova. To je za mene neizbrisivo! Koliko je lep i zanimljiv, fudbal je toliko i nepredvidiv, ne preostaje mi ništa drugio nego da ponovo krenem ispočetka. Izabrao sam Banjaluku i Prvu ligu Republike Srpske da budu taj moj novi, i nadam se, uspešan početak. Želja mi je da potom odem u neku jaku i kvalitetnu evropsku ligu.

Milanović je zvanično predstavljen kao najveće i najatraktivnije pojačanje Željezničara ove zime, a ispričao je jednu anegdotu o grčkom Olimpijakosu:
-Slavni grčki velikan Olimpijakos je želeo da me angažuje putem jednog menadžera, koji nije bio baš najbolje upućen u sve to, tražio je moj broj, a dobio je kontakt tadašnjeg fudbalera Inđije koji se takođe zove Milan Milanović. Njamu je danonoćčno zvonio telefon, a onda me je nazvao njegov brat i rekao: “Ovi sigurno tebe traže, kod nas u kući je ludnica, zovu iz Olimpijakosa”. Obećao sam im da ću ih častiti ako dođe do transfera, ali se to nije ostvarilo. Za sada. Ali, ko zna šta život nosi.
Šef stručnog štaba Željezničara Zoran Ćurguz o dolasku Milana Milanovića je rekao:
-Nije ovo nikakva slučajnost da je Milanović došao u naš klub. Dobro znamo o kome je reč, a on je prepoznao naš kvalitetan rad i dobili smo veliko iskustvo i pojačanje u defanzivnom redu. Ekipa smo koja prima mnogo golova i to je segment s kojim nisam bio zadovoljan u jesenjem delu sezone. 
Željezničar je dobio istinsko pojačanje…
 

Popović: Treći transfer

Sportski direktor Željezničara Radomir Popović je istakao:
-Uz forsiranje mladih igrača ovo je naš treći veliki transfer, kada su u pitanju dolasci. Prvo je bio Branislav Krunić, a svi znate kakav je trag ostavio prvo kao igrač, potom i kao trener našeg kluba. Onda smo angažovali Asmira Avdukića, golmana koji je bio učesnik Svetskog prvenstva u Brazilu. Sada je tu Milan Milanović, igrač koji poseduje ogroman kvalitet, a koji će nam pomoći da ostvarimo željene rezultate.

Sportski Žurnal

Popovic, Milanovic i Curguz


Željezničar Sport Team 4 : 0 Slavija
Alfa Modriča 2 : 1 Sloboda
Rudar Prijedor 2 : 1 Sloga
Podrinje 4 : 2 Drina
Tekstilac 0 : 0 Sutjeska
Borac 1 : 0 Kozara
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 22 17 4 1 55
2 Sloga 22 14 4 4 46
3 Rudar Prijedor 22 11 6 5 39
4 Željezničar Sport Team 22 10 3 9 33
5 Kozara 22 8 5 9 29
6 Podrinje 22 8 5 9 29
7 Tekstilac 22 6 7 9 25
8 Alfa Modriča 22 5 9 8 24
9 Slavija 22 6 6 10 24
10 Drina 22 5 7 10 22
11 Sutjeska 22 5 5 12 20
12 Sloboda 22 4 5 13 17