XS
SM
MD
LG

Marko Maksimović: Antalija pun pogodak

Trener Borca Darko Vojvodić je dao svoju ocenu po pitanju obavljenih priprema u Turskoj, urađenim do sada, obavljenom prelaznom roku, naveo šta očekuje još crveno-plave fudbalere do prve zvanične utakmice ovog proleća, 27. februara u četvrtfinalu Kupa BiH (rival će biti poznat posle žreba u ponedeljak, 18. februara).
Jedan od kreatora novog, ubojitijeg i mnogi očekuju uspešnijeg Borca je, pored šefa struke, i sportski direktor Marko Maksimović. Nekadašnji prvotimac Banjalučana i reprezentativac BiH, internacionalac došao je u nezgodnom momentu na odgovornu poziciju, ali je u tandemu sa Vojvodićem, uz podršku uprave velikana sa Trga Republike Srpske, čini se, napravio izuzetno dobar posao za slavni klub iz Grada na Vrbasu.
-Iza nas su uspešne pripreme u Antaliji, kakve su bile potrebne klubu. Igrali smo jake međunarodne utakmice, bili su to istinski testovi za nas, protiv kvalitetnih i snažnih klubova, organizovanijih i mnogo bogatijih nego što je Borac. Ali na terenu nije bilo razlike u igri, već smo ostvarili tri pobede i jedan remi, ako isključimo onu ružnu epizodu protiv Maribora kada su nas Slovenci prevarili – izrazio je zadovoljstvo radom u Antaliji Marko Maksimović.
Nema sumnje da je njegova uloga u “arhitekturi šampionskog tima za proleće” velika i značajna.  
-Uradili smo dobar posao u zimskom prelaznom roku. Doveli smo, planirano, pojačanja koja smo želeli i tražili. Kruna je stigla dolaskom Stojana Vranješa iz sarajevskog Željezničara, koji se posle devet godina vratio u Borac da pomogne matičnom klubu. Dogovorili smo posao na duže staze i on će da bude istinski vođa na proleće. Bio je kapiten u poslednjim utakmicama u Turskoj, s trakom će da predvodi saigrače i u prvenstvenim i Kup utakmicama u nastavku sezone. S njim smo dobili zaista mnogo, dodatni kvalitet – rekao je Maksimović, a potom dodao:
-Sva pojačanja koja smo doveli uneće u Borac nešto novo, pojačati konkurenciju, doneti dodatni kvalitet. Zoran Milutinović, Almedin Ziljkić, Nebojša Runić, Dejan Zarić, Kenan Topolović i bivši kapiten Nemanja Janičić su imena koja garantuju snažiji, jači i bolji Borac nego jesenas.
Pred Borcem su na proleće bitke na dva fronta, prvenstvu Republike Srpske i Kupu BiH. O tome sportski direktor Banjalučana kaže:
-Prvenstvo je naš prioritet, ekspresan povratak u Premijer ligu BiH obavezan i drugog izbora nemamo. Favoriti smo i tu ulogu treba da opravdamo. Nadam se da hoćemo. Jedinog pravog konkurenta imaćemo u Slogi iz Gornjeg Crnjelova. Uz dužno poštovanje rivala mislim da smo kvalitetniji i bolji i da ćemo zadržati lidersku poziciju do maja kad se završi Prva liga Republike Srpske. O Kupu BiH smo sve rekli. Ne želimo velika obećanja, imamo određena očekivanja i pokušaćemo da dođemo što dalje, voleli bi u finale. Mnogo faktora će da odlučuje o tome. U prvom redu volja žreba.
Na pitanje gde vidi Borac u dogledno vreme, u naredne dve ili tri godine, Marko Maksimović je odgovorio:
-Po povratku u Premijer ligu BiH, u šta niko ne sumnja, pre svega treba da stabilizujemo ekipu i “uklopimo” se u elitno društvo. Nemamo potrebe da se razmećemo velikim obećanjima, realno je da nekoliko godina budemo među prvih pet ili šest ekipa. Priča o tituli nije realna jer treba još vremena, fudbal je proces i rad u kontinuitetu. Pričaćemo o rezultatima u realnim okvirima kako ne bi dolazili u nezavidnu situaciju kao pre dve sezone, kada nam je javnost zamerila neozbiljnost. Nema potrebe da se razmećemo bombastičnim izjavama bez uporišta u realnosti.
 

Zeljković i Lukendić

Pozitivne atmosfere nema ni u jednom klubu, ako ne postoji logistička podrška od strane uprave.
-Sve što je uprava obećala to je i ispoštovala, redovnim isplatama i logistikom u svakom pogledu stvorena je pozitivna atmosfera i rezultati su odmah tu, vidi se napredak. Nije kliše da kažem da je kompletan Upravni odbor u službi takmičarskog sektora, imamo veliku podršku, ali u prvom redu bih izdvojio predsednika Vicu Zeljkovića i direktora Dejana Lukendića. Oni su danonoćno uz ekipu i stručni štab, mene kao spone između dva sektora kluba, organizacionog i takmičarskog. Opravdaćemo njihova očekivanja i poverenje – rekao je Maksimović.

Sportski zurnal
 

Marko Maksimovic


Željezničar Sport Team 4 : 0 Slavija
Alfa Modriča 2 : 1 Sloboda
Rudar Prijedor 2 : 1 Sloga
Podrinje 4 : 2 Drina
Tekstilac 0 : 0 Sutjeska
Borac 1 : 0 Kozara
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 22 17 4 1 55
2 Sloga 22 14 4 4 46
3 Rudar Prijedor 22 11 6 5 39
4 Željezničar Sport Team 22 10 3 9 33
5 Kozara 22 8 5 9 29
6 Podrinje 22 8 5 9 29
7 Tekstilac 22 6 7 9 25
8 Alfa Modriča 22 5 9 8 24
9 Slavija 22 6 6 10 24
10 Drina 22 5 7 10 22
11 Sutjeska 22 5 5 12 20
12 Sloboda 22 4 5 13 17