XS
SM
MD
LG

Milan Đurđević, ume , zna i hoće

MODRIČA – Šamčanin Milan Đurđević nedavno je poneo titulu magistra sporta. On je i pomoćni trener prvoligaša iz Modriče. Na oba polja je uspešan.

„Osnovni studij uspešno sam završio 2013.godine, a master studije završio sam prošle godine na Univerzitetu u Banja Luci, na Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta. Smatram da rad sa sportistima iziskuje konstantan rad na sebi, stalno edukovanje. Do cilja dolaze samo najuporniji. Ja sam sebi cilj odredio znatno ranije“, započeo je svoju priču Milan Đurđević.

Svoj cilj vidi, prepoznaje i krupnim koracima grabi ka njemu.

„Cilj mi je u bliskoj budućnosti upisati PRO licencu, te time steći zvanje licenciranog Uefa trenera. Planiram preuzeti vođenje kluba iz Prve lige Republike Srpske ili iz Premijer lige BiH, te primeniti znanje koje sam sticao duži period. Nadam se dobrom učinku i sigurnom uspehu“, nastavio je Đurđević.

Jedan od najobrazovanijih fudbalskih stručnjaka u Republici Srpskoj, uz dr Zorana Ćurguza, do sada je radio u Orašju i u Modriči.

„U Orašju sam radio sa mlađim kategorijama. Tamo sam sa pionirskom selekcijom izborio završnicu takmičenja u Sarajevu, a nakon toga sam postao asistent trenera seniorskog tima. U Modriči sam od leta prošle godine. Imam odličnu saradnju sa kolegom Markom Stojićem. On je svetlo ime fudbala na širim prostorima. Brzo se dogovaramo, nema nesporazuma i radimo zajedno na dobro modričkog fudbala“, istakao je Milan Đurđević.

U Modriči ne cvetaju ruže. Doduše, nije im vreme, ali uskoro će proleće.

„Mislim da smo mogli ostvariti znatno bolji učinak. Prosuli smo bodove tamo gde nismo smeli. Posebno nas boli domaći poraz od zvorničke Drine, koja se od tada počela uzdizati i uključila se u borbu za opstanak. Sada vredno radimo i verujem da ćemo izboriti doigravanje za prvaka. Modriča zaslužuje stabilnog prvoligaša i osnovu da se razmišlja o ’eliti’ BiH“, rekao je Đurđević.

Nije 2022.godina tako daleko...

„Bliži se vek postojanja kluba i valjalo bi do tada vratiti se u Premijer ligu BiH. Malo je klubova u Srpskoj koji su osvajali i kupove i prvenstva RS i BiH. Sa takvom istorijom samo se probrani mogu podičiti. Verujem da svima koji danas čine Modriču Alfa je čast da su deo one sportske porodice koja je igrala kvalifikacije Lige šampiona Evrope“, nastavio je Milan Đurđević.

Valjalo bi da se ponove srećni dani.

„To se može ostvariti, ali iziskuje vreme i mukotrpan rad. Treba posvetiti pažnju radu sa mlađim selekcijama. Ako imate jaku osnovu, a talenata ima na našim prostorima, onda se može uraditi veliki posao. Trener mora da ima strpljenje, da bude i trener, i pedagog i da se postavi u neku ulogu roditelja. Međutim, sve češće se može videti i čuti kako roditelji imaju nerealne ambicije, pa bi hteli da baš njihovo dete preko noći postane mega zvezda. Nema uspeha za jedan dan. Verujem da će predsednik našeg kolektiva Petar Jelić svoje ideje realizovati, pa da budemo fudbalski centar na duže vreme, kao kada je njegov otac stvarao rezultate vredne svake pažnje“, zaključio je Milan Đurđević, magistar sporta, trener sa Uefa A licencom  i uspešan fudbalski radnik.

Mlad čovek koji ume, hoće i zna...


Željezničar Sport Team 4 : 0 Slavija
Alfa Modriča 2 : 1 Sloboda
Rudar Prijedor 2 : 1 Sloga
Podrinje 4 : 2 Drina
Tekstilac 0 : 0 Sutjeska
Borac 1 : 0 Kozara
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 22 17 4 1 55
2 Sloga 22 14 4 4 46
3 Rudar Prijedor 22 11 6 5 39
4 Željezničar Sport Team 22 10 3 9 33
5 Kozara 22 8 5 9 29
6 Podrinje 22 8 5 9 29
7 Tekstilac 22 6 7 9 25
8 Alfa Modriča 22 5 9 8 24
9 Slavija 22 6 6 10 24
10 Drina 22 5 7 10 22
11 Sutjeska 22 5 5 12 20
12 Sloboda 22 4 5 13 17