XS
SM
MD
LG

Lokosice vrijedno rade

Fudbalerke Lokomotive iz Brčkog vrijedno treniraju pod budnim okom trenera Milorada Iliškovića od 9. februara, kada su i zvanično započele pripreme. Gotovo da nije bilo odmora za igračice koje su na polusezoni zauzele treće mjesto.

Lokosice će u nastavak sezone ući sa gotovo istim igračkim kadrom, gdje je osnovni cilj što bolji plasman, kako u prvenstvu, tako i u Kupu BiH i RS. Klub je napustila Jasmina Corbadžić, dok pojačanja neće biti.

Brčanke se spremaju i za prvu prijateljsku utakmicu koja je zakazana u nedelju protiv ekipe Slobode Tuzle. Milorad Ilišković, trener Lokomotive rekao nam je da očekuje od svoje ekipe da će puno bolje zaigrati u nastavku prvenstva, te je dodao kako teče sve po planu.

- U nastavku sezone očekuje nas igra na tri fronta. Uz prvenstvo igramo u dva Kup takmičenja i pokušaćemo što spremnije da dočekamo izazove koji su pred nama. Cilj je da bilježimo što bolje rezultate, ali i da ukažemo priliku nekim mlađim igračicama,na koje ozbiljno računamo. Iza nas je desetak dana rada i raduje me činjenica da su sve djevojke zdrave i da su stigle na pripreme u odličnom raspoloženju. Imale su obavezu da samostalno odrade program koji su dobile za prelazni period, vidljivo je da je dobar dio njih to ispoštovao i sigurno je da nam to sada u velikoj mjeri olakšava rad. Zimske pripreme su specifične, prvenstveno zbog uslova za rad, važno je da nas miomiđu povrede. Ukoliko nas vremenski uslovi ne poremete, ubijeđen sam da će sve djevojke biti maksimalno spremne. Imali smo određenih problema u taktičnom dijelu tokom jesenjeg dijela takmičenja, nastojaćemo da sve to posložimo kako valja i da se u nastavku sezone predstavimo u što boljem izdanju, kaže Ilišković.

Na pripremama se nalaze sljedeće igračice: Ajla Fačić, Irena Fačić, Dejana Ćosić, Mevlida Džanić, Sara Trujić, Ajla Zukić, Nikolina Vujadin, Dragana Vrsajko, Rabija Kešetović, Selma Mešanović, Marija Damjanović, Esmeralda Mujkić, Vojislava Mirkić, Jelena Tošić, Draženka Gavrić, Vanja Ristić, Milica Ilić, Aldina Škahić, Tijana Rosuljaš, Miljana Novaković, Tamara Malinović, Amela Nakičević, Belma Jašarević, Tatjana Pajić i Ana Oparnica.


Gradina 0 : 8 Emina
Radnik Bumerang 0 : 5 SFK 2000
Banja Luka 0 : 1 Iskra
Alfa Modriča 0 : 4 Lokomotiva
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 13 1 0 40
2 Iskra 14 12 1 1 37
3 Emina 14 9 0 5 27
4 Lokomotiva 14 9 0 5 27
5 Radnik Bumerang 14 5 0 9 15
6 Alfa Modriča 14 3 0 11 9
7 Banja Luka 14 3 0 11 9
8 Gradina 14 1 0 13 3