XS
SM
MD
LG
21.02.2019 rts.rs/Foto: Fejsbuk

Atletiko srušio Juventus

Atletiko Madrid nikada nije poražen kada bi Himenes postigao gol (pet pobeda i dva remija), a jasno je bilo da će se to nastaviti kada je i drugi Urugvajac, Dijego Godin, bio precizan (2:0). Atletiko Madrid, posle dosta kvalitetne partije, sa dosta optimizma čeka revanš, baš kao i Mančester Siti koji je u Gelzenkirhenu, i pored isključenja Otamendija i zaostatka od 2:1, uspeo da stigne do trijumfa (2:3).

Atletiko Madrid je odigrao kvalitetan, na momente i impresivan meč protiv Juventusa koji se, u nekoj široj javnosti , smatra i jendim od glavnih favorita za osvajanje Lige šampiona.

Atletiko Madrid – Juventus 2:0

Španski tim, koji ne igra savršeno u poslednje vreme, slavio je rezultatom 2:0 (Himenes i Godin su bili strelci), a osim dva pogotka stvorio je i sijaest prilika, uz jedna gol koji je poništen posle Var konsultacije.

Mančester Siti je uspeo da pobedi Šalke, koga sa klupe sjajno vodi mladi Domeniko Tedesko i za koji je od početka igrao Matija Nastasić, ali to nije bilo lako i ovo nije bio duel lišen uzbuđenja.

Prvo je Aguero uspeo da bude strelac u petoj uzastopnoj prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona (a pritom je ubeležio još neke jubileje, o svemu više u tekstu dole), da bi potom Bentaleb dva puta pogodio iz penala i doveo Šalke u vođstvo.

Kada je Nikolas Otamendi dobio crveni karton delovalo je da će Šalke stići do veoma važne i relativno neočekivane pobede, ali je potom šampion Engleske dva puta u samom finišu susreta zatresao mrežu i stigao, time, do pobede.

Leroj Sane i Rahim Sterling su bili strelci za tim koji vodi Pep Gvardiola.