XS
SM
MD
LG

Uspela generalka bačkih prvoligaša u Senti

Uspela "generalka" komšija iz Bačke Topole i Bečeja u Senti. Sa aspekta rezultata, zadovoljniji je šef struke Topolčana Zoltan Sabo, jer je njegova ekipa pobedila rezultatom 2:1, ali i kormilar tiskog broda Dušan Bajić, jer se potvrdilo da su momci sa Tise fizički spremni za okršaje koji predstoje, a i u izglednim prilikama bilo je 4:3 u njihovu korist.

Oba rivala su pokazala da su fizički spremni za nastavak prvenstva

Topolčani su bolje otvorili utakmicu i već u sedmom minutu vodili su sa 2:0. Prvo je kapiten Tomanović iskoristio centaršut sa desne strane Brankovića i glavom smestio loptu u desni ugao nemoćnog Živkova. Samo dva minuta kasnije Rovčanin je prihvatio ubacivanje sa desne strane i nogom poslao loptu u mrežu. U oba slučaja odbrana Bečejaca nije reagovala pravovremeno i kazna je stigla. Nije to obeshrabrilo goste, koji su preko Avdića ozbiljno pripretili u 17. i 30. minutu. U prvom slučaju je novajlija u redovima Bečejaca šitirao preko gola, a udrugom je Filipović dobro intervenisao. Do odlaska na odmor Lukić je u 36. minutu izbio sam ispred golmana Živkova, ali je ovaj sačuvao svoju mrežu.

U nastavku su Bečejci bolje ušli u igru i već posle pet minuta Erdeljan je, na dodavanje Avdića, smestio loptu iza leđa Filipovića. Kako su treneri u nastavku menjali igrače, tako su Bečejci bili sve dominantniji na terenu. U samom finišu malo je nedostajalo da vođstvo domaćina bude anulirano, ali akcija imanjaka Koste, Aleksića i Dražića, nije urodila plodom. Prvi je izvrsno prošaopo levom boku i proigrao Dražića, koji je utrčao uprazan prostor i našao se „oči i oči“ sa golmanom Filipovićem, koji je bio pobednik u ovom duelu.

Kako se prvenstvena trka prvoligaškog karavana nastavlja tačno za nedelju dana, a onda se za deset dana igraju četiri kola, to je vrlo bitnošto su obe ekipe pokazale da su fizički spremne za izazove koji predstoje.

TSC – OFK Bečej 1918   2:1  (2:0)

Senta: Gradski stadion. Gledalaca: 100. Sudija. Mikloš Gligor (Subotica). Strelci: Tomanović u 5, Rovčanin u 7. minutu za TSC, a Erdeljan u 50. za OFK Bečej 1918. Žuti kartoni: Tomanović (TSC), a Rahić i Bajić (OFK Bečej 1918).

TSC Filipović, Varga, Svitić, Skopljak, Branković, Tomanović, Milićević, Rovčanin, Silađi, Arsenijević, Lukić. Igrali su još: Babić, Milisavljević, Plavšić, Erak, Galić, Stojaković i Pinter.

OFK Bečej 1918: Živkov, Radić, Stanojev, Petrić, Kragović, Rahić, Mirkov, Tomčić, Avdić, Bajić, Erdeljan. Igrali su još: Aleksić, Dražić, Matijašević, Dabižljević i Lazić.  

Komšije se borile za svaku loptu