XS
SM
MD
LG

Saša Ćurčić: Dolazak u Dinamo mi je najpametniji potez u životu

Kao najpametniji potez u životu opisao je dolazak u vranjski Dinamo eksentrični Saša Ćurčić, nekadašnji fudbaler Partizana, Kristal Palasa i Aston Vile. Novi trener “fenjeraša” Superlige želi život radničke i ispod radničke klase, ali bi i da jednog dana postane selektor reprezentacije, rekao je u emisiji “15 minuta” u kojoj je, kako sam kaže, dao poslednji intervju.

O domaćoj atmosferi koja vlada u Dinamu govorio je Ćurčić, a nju smatra veoma značajnom, jer je “dobra svlačionica izvor svega”.

Fudbaleri pomažu radnicima, unose kablove, to je jedna realna, domaća priča koju ja jednostavno volim. To su realne priče iz realnih sredina, domaćih sredina. Ja ne želim da radim u okruženju gde mi je sve na tacni, jer tu je onda sterilno, nema druženja, nema hemije među igračima. Kad vidite da igrač unosi kablove, dodajemo se, tu se stvara ta atmosfera kućna, porodična - priča popularni Đani.

Kako je nakon boravka u nekoliko rijaliti programa otišao u Englesku i malo se pojavljivao u medijima, nije se u poslednjih godina mnogo o njemu znalo na ovim prostorima. Ipak, u srpski fudbal se vratio jer je sa Kosmeta, kaže, te je logično da radi ovde, da može da “zagrli svoju divnu majku i oca”.

Moje nepojavljivanje u medijima i završetak sa medijima, nije se znalo gde sam zato što sam ja tako hteo. To mi se malo opet dešava od kada sam došao u Dinamo i to mi se uopšte ne sviđa, tako da je ovo poslednji intervju koji dajem, tako da mogu da se skoncentrišem na moju trenersku karijeru - rekao je Ćurčić.

O tome kako je Ćurčić na sopstvenim greškama naučio kako treba raditi sa fudbalerima koji mogu krenuti stranputicom, ali i kako njemu samom ti saveti u doba igračke karijere ne bi mnogo značili, kako želi normalan radnički život i kako “najviše voli da spusti onoga ko je poleteo”, pogledajte u intervjuu Južnih vesti “15 minuta”.