XS
SM
MD
LG

Bakero na Jahorini

Jahorina je postala neizostavna destinacija porodice Mladena Bojnovića. Sa suprugom i decom, redovno dolazi na planinu, na kojoj je i naučio skijati. Nakon pauze od 28 godina, prošle sezone, se vratio skijama. Prva vožnja nakon toliko godina bila je veoma emitovna.

-Jeste, Kada sam stigao do devastiranog hotela Jahorina, a tu sam sa pokojnom majkom redovno dolazio na skijanje, proradile su emocije. Ona je preminula te godine i vratila su se sećanja na ona lepa vremena. Majka me je praktično naučila skijati. Počeo sam plakati, savladala su me emocije, iskreno nam kaže Bojnović.

Nekada najbolji rukometaš planete sa suprugom i decom živi u Monpeljeu, a od našeg zadnjeg viđenja, na Jahorini, porodica Bojinović se uvećala. Stiga je Mija...

-Život je valjda tako hteo. Majka je umrla te godine, a u našu kuću je 40 dana nakon toga ušla princeza Mija. Sada njoj i sinovima Ivanu i Nikola ju posvećujem svu potrebnu pažnju. Ne odvajam se od svoje porodice i uživam sa njima, kaže nam Mladen

Ljubav prema skijanju i Jahorini Bakero ili Dugi, kako ga zovu prijatelji, prenosi i na sinove Ivana i Niklolaja. Stariji Ivan već ima časove skijanja.

- Ivan, sa našim drugom Dejanom Crnomatom, prolazi prve skijaške dane. Voli skijanje, a naravno i Nikolaj i Mija će takođe na skije, kada dođe vreme za to. Sada mi je pravo zadovoljstvo sa sinom i Dejom spustiti se sa vrha Jahorine. Taj osećaj je neopisiv, priča nam Dugi.

Mladen trenutno nije rukometno angažovan, ali kaže da će sigurno ostati u ovom sportu, da li kao trener ili mendažer, manje mu je važno.

- Ostao sam da živim u Monpelje. Sjajno mi je tamo. Ivan je krenuo u školu, a ja sam imao ponudu Pari Sen Žermena da se vratim u klub. Nisu se složile kockice, ali mi je drago da i PSŽ nije zaboravio mene. Nisam ni ja njih. Dok čekam angažman, a spreman sam za posao trenera,  uži vam sa svojom porodicom. Potpuno sam posvećen njima i želim da imaju detinjstvo kakvo sam ja imao zahvaljujući svojoj mami, rekao nam je Mladen Bojnović.

Odmor na Jahorini je brzo prošao, ali je pao dogovor da se vidimo naredne godine na padinama koje su Mladenu prirasle za srce...