XS
SM
MD
LG

Treniraju na pola terena

U XVI kolu muške Premijer lige BiH, Odbojkaški Klub Radnik je u Bijeljini izgubio od ekipe HOK "Domaljevac" sa 3:1, po setovima, 25:21, 25:21, 15:25 i 26:24.

Nakon ove pobjede posavci su se približili osvajanju trećeg mjesta na kraju regularnog dijela sezone, dok je Radnik i dalje na šestoj poziciji.

Trener  ekipe Radnika  Vladimir Dovlica Miličević ističe da nije zadovoljan igrom koju su njegovi igrači pružili, ali da su itekako imali opravdanje za tako nešto. 

- Ekipi Domaljevca čestitam na zasluženoj pobjedi. U većem dijelu utakmice bili su bolji u svim segmentima igre, a mi smo samo na momente igrali onako kako se to od nas očekuje. Zasluženo su na trećoj poziciji, i igraju konstantno tokom cijele sezone. Omele su nas određene stvari u pripremi utakmice, a moram naglasiti da smo imali i kadrovskih problema u prethodnom periodu, što je na ovom meču rezultiralo nešto slabijim izdanjem. Okrećemo se narednim mečevima i već razmišljamo o plej ofu, dok nas prije toga očekuju mečevi protiv Gacka i Bosne iz Kalesije.

Milićević ističe da je imao velikih problema u pripremi ovog meča, te da se sa tim u klubu suočavaju već nekoliko godina unazad. 

- Ne znam da li su svi koji prate naš rad upoznati sa situacijom u klubu, ali mi već godinama treniramo zajedno sa žesnkom ekipom na jednom terenu koji je podijeljen na pola,dok utakmice igramo, da tako kažem na normalnom terenu. Dan pred meč sa Domaljevcem nismo ni trenirali. Problemi su naša svakodnevnica, i mi smo se na to navikli, ali kada pogledate realno, uslove koje mi imamo nema nijedna ekipa protiv koje se takmičimo u Premijer ligi, a tu ne govorim o dobrim uslovima. Neko će reći da se žalim i da tobože nekoga prozivam, ali ja samo govorim onako kako jeste. O budžetu da ne pričam, on je najmanji od svih ekipa, a prema mojim saznanjim, veće budžete ima čak i nekoliko ekipa koje igraju Prvu ligu Republike Srpske. Ovdje se ne radi o milionskim ciframa, već o iznosima koji su i po nekoliko desetina puta manji. Momci daju sve od sebe na treninzima, izgaraju maksimalno, a dokle će tako biti, stvarno ne znam. Mi smo na izmaku snage, i već mi je preko glave da se dovijamo na sve načine i da glumimo mađioničare. Ne radi se samo o seniorskoj ekipi, koja je godinama u vrhu, i naši juniori i kadeti su u vrhu, i njih očekuje borba za sami vrh, jer su se plasirali na finalne turnire takmičenja Republike Srpske. Mene su učili da se dobre stvari i kvalitet uvijek nagrađuje, ali izgleda da od određenih struktura mi nismo prepoznati kao neko ko pravi dobru priču, izjavio je vidno razočarani Vladimir Dovlica Miličević.


Majevica 1 : 3 Domaljevac
Borac 2 : 3 Gacko
Radnik 1 : 3 Bosna
Modriča 3 : 2 Kakanj 78
Mladost 3 : 2 Jedinstvo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Mladost 18 18 0 53
2 Kakanj 78 18 14 4 41
3 Domaljevac 18 13 5 36
4 Borac 18 9 9 29
5 Jedinstvo 18 7 11 24
6 Radnik 18 8 10 22
7 Majevica 18 6 12 19
8 Modriča 18 6 12 18
9 Gacko 18 6 12 18
10 Bosna 18 3 15 10