XS
SM
MD
LG

Široki čeka pakao u revanšu

Po završetku prve utakmice četvrtfinala Kupa BiH između Širokog Brijega i Borca, svoje viđenje utakmice u Press centru na stadionu Pecara, dali su pomoćni trener domaćih Aleksandar Vlaho i trener gostiju Darko Vojvodić.

Vlaho je istakao  kako je očekivao tešku utakmicu, ali i da je uvjeren u prolaz tima s Pecare. Smatra kako je današnja pobjeda od 2:1 mogla biti i uvjerljivija, ali i da su igrači Širokog ušli malo opuštenije u utakmicu.

- Znali smo da večeras neće biti laka utakmica, jer je uslijedila nakon derbi utakmice sa Zrinjskim, gdje smo igrali odlično. Nakon tri dana došla je ova utakmica s Borcem, gdje igrači misle da je to 1. liga Republike Srpske, i vjerojatno im je i motiv sam po sebi bio na nižem nivou . Mi smo ova tri dana najviše radili na motivaciji jer smo znali da će biti ovako, imamo iskustva od ranije. U kupu se stvarno mogu dogoditi svakakva iznenađenja. Analizirali smo pripremnu utakmicu Borca protiv Olimpije, znali smo im slabe i jače strane i znali smo da nas mogu samo iz kontranapada ugroziti, rekao je Vlaho po završetku utakmice.

Smatra kako su Širokobriježani puno bolje izgledali u nastavku.

- Naši igrači nisu u prvih 20ak minuta ušli u utakmicu na način na koji treba ući u jednu takmičarsku utakmicu. Nakon toga smo preuzeli stvari u svoje ruke, postigli dva gola i imali još par prilika do poluvremena. Nakon toga u drugom poluvremenu im ne možemo zamjeriti na zalaganju, imali smo dvije prilike preko Ćorića i Franjića, pa opet još jedna od Franjića sa strane, kazao je Vlaho.

Vojvodić: Široki čeka pakao u uzvratu

Trener gostiju Darko Vojvodić koji je prvi izašao pred novinare zahvalio se Širokobriježanima na gostoprimstvu, ali i najavio kako ih u uzvratu u Banjoj Luci čeka vrlo teška utakmica.

- Prvo bih se želio zahvaliti Širokom Brijegu na gostoprimstvu. Široki je ogroman, izvanredan klub i hvala im na svemu što su napravili prilikom našeg dolaska, osjećali smo se zaista lijepo, a također hvala i publici na korektnom navijanju. Što se tiče same utakmice, morate znati da smo mi rang niže, nismo u Premijer ligi, mi smo klub u nastajanju, danas smo bili bez kompletne posljednje linije, međutim i u najavi utakmice sam rekao da uvijek ima “ali”. Danas smo odigrali dobru, korektnu, borbenu utakmicu. Nismo se prepali, odigrali smo onako kako treba. Znali smo kako igra Široki, nisu nas iznenadili ni s čime, čak smo i pretpostavili u kojem sastavu će Široki zaigrati, započeo je Vojvodić te najavio:

- Mislim da je ovo na kraju zasluženo, šanse su još uvijek 50:50, iako ću sada ovdje reći da će se Široki dobro namučiti da nas izbaci.Poručujem im da ih u  revanšu čeka pakao.Sada su se stvari promijenile i mi ćemo učiniti sve da prođemo u polufinale kupa. Širokog sigurno čeka jedna teška utakmica u Banjoj Luci, zaključio je trener gostiju.

Vlahu nisu zabrinule ove najave trenera Borca.

- Dobro svatko ima pravo na svoje viđenje, mi smo što se toga tiče na pakao već naviknuli, Široki je puno kvalitetnija momčad od Borca i vjerujem kako ćemo to u revanšu i dokazati, istaknuo je pomoćni trener Plavo Bijelih.

Vlaho je najavio kako Široki čeka teška prvenstvena utakmica protiv Zvijezde u subotu, i da se sve misli usmjeravaju na nju, a Široki će bez ikakvih kalkulacija tražiti pobjedu, onda će se okrenuti Sarajevu i tek onda ponovno razmišljati o Borcu.

Revaš utakmica igra se u Banjoj Luci u srijedu 13. ožujka.

 

Darko Vojvodić