XS
SM
MD
LG

Đere u četvrtfinalu Sao Paola

Laslo Đere nastavio je sa serijom pobjeda. Srpski teniser došao je do sedme vezane pobjede i plasirao se u četvrtfinale Sao Paola, savladavši Žazirija sa 2-1.

Laslo je dosta sigurno djelovao u prvom setu. Veoma koncentrisan bio je na svom servisu dok je servis rivala stalno napadao. U šestom gemu došao je do brejka i poveo je sa 4-2. Do kraja prvog seta Đere je sačuvao svoj servis i prvi set je dobio sa 6-3.

Žaziri je bolje otvorio drugi set i poveo je sa 2-0. Međutim, Laslo je brzo vratio brejk i došao je do 2-2. Potom su oba tenisera u naredna tri gema držali svoj servis. A onda je došao gem potpune blokade kod Lasla. Izgubio je svoj servis a da nije poena osvojio i Žaziri je poveo sa 5-3. Sačuvao je svoj servis i izjednačio na 1-1 u setovima.

U trećem setu teniseri su čuvali svoje servise. Prva veća borba viđena je u četvrtom gemu kada se igralo na razliku. Međutim, Žaziri je sačuvao svoj servis. Imao je Đere vodstvo 4-3 i 15-30 na servis rivala ali nije uspio da slomi otpor rivala. Đere je jedine probleme imao pri rezultatu 4-4, kada se igralo na razliku u gemu na njegov servis. Ipak, Laslo je zadržao svoj servis i poveo je sa 5-4. U preostala tri gema nije bilo drame pa se otišlo u taj brejk. U taj brejku na terenu je postojao samo Đere. Dobio je taj brejk sa 7-2 a samim tim dobio je i meč.

Laslo će u četvrtfinalu igrati protiv Ožer Alasima, kojeg je dobio prije par dana u finalu turnira u Riju.

Foto: Wikipedia