XS
SM
MD
LG

Tango u fantastičnom meču stigao do prvog boda

Futsaleri Tanga i Centra su u 15. kolu Premijer lige BiH odigrali fantastičnu utakmicu, te na kraju podijelili bodove odigravši 3:3.

Malobrojna publika u Istočnom Sarajevu konačno je mogla uživati u pravoj futsal predstavi. I Tango i Centar su od početka utakmice krenuli jako prema protivničkom golu i bez bilo kakvih kalkulacija, pa je prvo poluvrijeme ovog susreta zasigurno najbolje i najsadržanije poluvrijeme u posljednje vrijeme u ovoj dvorani, te zasigurno jedno od boljih u kompletnoj Premijer ligi ove sezone.

Teško bi bilo i pobrojati sve prilike koje su imali i jedni i drugi u prvom poluvremenu susreta. Domaći su prijetili sjajnom šansom Musića, Suković je bio na visini zadatka, baš kao i malo kasnije sjajnim šutem Minića, ali je opet Suković na mjestu, Pored toga imali su i još nekoliko jako opasnih napada, no stigli su samo do jednog gola.

Tango je do prednosti došao u 7. minutu meča. Srđan Milošević je odlično reagovao I pogodio mrežu Sukovića za vodstvo domaćih od 1:0.

I Centar je sa druge strane postigao jedan gol u prvom dijelu, a zašto je to tako najviše mogu kriviti fenomenalnog golmana domaćih, Miloša Genga, koji je odbranio gotovo sve što su gosti uputili ka njegovom golu. Prvo je maestralno zaustavio Handžića, zatim i Sola, a onda i Kneževića, kao i još nekoliko jako opasnih šuteva gostiju. Ipak, u 17. minutu je i on kapitulirao kada je Nemanja Knežević prelijepim golom donio poravnanje svom timu.

Mogao je Centar i do potpunog preokreta u 19. minutu. Naid Ćatić je bio neoprezan, oborio je Amela Handžića u kaznenom prostoru, te je Amar Macić pokazao na penal. Loptu je uzeo upravo kapiten Handžić, ali je Miloš Gengo pročitao njegovu namjeru i zaustavio udarac sa šest metara.

Nakon što je odradio perfektno svoj dio posla na golu, Gengo je sebe ‘’počastio’’ i pogotkom. Malo iza centra je pokušao da uposli Lemeza, golman Ristivojević je loše reagovao i lopta je završila u mreži za vodstvo domaćih, 2:1.

Samo tri minute kasnije, Tango je uduplao svoju prednost.  Poslije prekida, Admir Musić je ostao sam na desetak metara, odbrana Centra kao da je neozbiljno shvatila njegove namjere da šutira, i on je gotovo perfektno pogodio mrežu Ristivojevića za 3:1.

Nakon trećeg primljenog pogotka, do tada uspavani Centar u uvodnim minutama drugog dijela se budi i preuzima konce igre u svoje noge, te im se to isplatilo u 29. minutu kada Branislav Arsenijević završava kontru i donosi drugi gol Sarajlijama.

Imao je Centar loptu više u svom posjedu nakon tog gola, prijetio je, međutim nisu bili konkretni u završnici akcija, pa nisu ni uspjeli stići do poravnanja. Tango se više okrenuo defanzivi, i pokušavao iz brzih akcija da dođe do gola, ali ni oni u tome nisu bili uspješni. Novu veliku priliku Centar ima nakon šuta Admira Foče, no Gengo uz pomoć stative zaustavlja i taj šut.

Što nije uspio tada, Fočo je uradio u 37. minutu utakmice. Odbrana je zaboravila njega, što je on iskoristio i pogodio za 3:3.

Unijelo je to potpunu dramu u finišu susreta, Tango se našao u fenomenalnoj šansi, Vučina Šćepanović je zaobišao i golmana Ristivojevića, šutirao, a na gol liniji je Fočo intervenisao. Tražili su gosti igranje rukom, uslijedili su veliki protesti, no Amar Macić i Vedran Marčinko su samo pokazali da se igra nastavi. Nakon toga, uzvratio je sjajnom šansom Centar, Handžić je izašao pred Genga, no golman Tanga još jednom fantastično interveniše.

I onda u posljednjim sekundama meča prava drama. Gengo je ispucao loptu, Lemez želio da je prihvati ali je Ristivojević naletio i pokupio sve što se našlo pred njim u tom trenutku, kako igrača domaćih, tako i svog Admira Foču. Bio je to šesti prekršaj za Centar, a sudije su izvadile crveni karton. I kada se očekivalo da se Ristivojeviću pokaže put u svlačionicu, na iznenađenje mnogih crveni karton je pokazan Foči. Uslijedila je salva negodovanja gostujuće klupe, koja nije mogla da se pomiri sa tom odlukom sudijskog para, a epilog svega je isključenje Dženana Muminovića, trenera gostiju.

Loptu da izvede kazneni udarac je uzeo Vučina Šćepanović, ali je Milenko Ristivojević pročitao njegovu namjeru i fantastično odbranio taj šut, i tako se iskupio za grešku kod drugog gola Tanga, te napravljen prekršaj iz kojeg je uslijedio kazneni udarac.

Na kraju, ostalo je 3:3 u ovoj fantastičnoj utakmici, gdje ne bi bilo nezasluženo da je bio i bilo koji drugi ishod, pa je Tango došao do prvog boda u ovoj sezoni.

KMF TANGO – FC CENTAR 3:3 (1:1)
Dvorana OŠ ‘’Aleksa Šantić’’, Istočno Sarajevo
Gledalaca: 50
Sudije: Vedran Marčinko i Amar Macić (oba Mostar) Strijelci: 1:0 Milošević 7, 1:1 Knežević 17, 2:1 Gengo 22, 3:1 Musić 25, 3:2 Arsenijević 29, 3:3 Fočo 37

Žuti kartoni: Lemez, Ćatić (Tango), Lokmer, Handžić (Centar)
Crveni karton: Admir Fočo (Centar) 40, Dženan Muminović (trener Centra) 40

Tango: Gengo, Ćatić, Kožul, Ivičević, Lemez, Minić, Marić, Milošević, Milinković, Musić, Purković, Šćepanović, Batak

Centar: Suković, Fočo, Handžić, Knežević, Arsenijević, Ristivojević, Kapo, Sipović, Lokmer, Ždralović, Solo, Tahirović, Arnautović


Zrinjski 4 : 2 Kaskada
Mostar SG Staklorad 2 : 1 Seljak
Beli anđeo 8 : 3 Tango
Leotar 0 : 3 Salines
Brotnjo 8 : 2 Centar
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mostar SG Staklorad 18 14 2 2 44
2 Zrinjski 18 13 1 4 40
3 Brotnjo 18 10 3 5 33
4 Centar 18 9 3 6 30
5 Salines 18 8 4 6 28
6 Seljak 18 9 1 8 28
7 Kaskada 18 7 3 8 24
8 Beli anđeo 18 6 2 10 20
9 Leotar 18 3 0 15 9
10 Tango 18 1 1 16 4