XS
SM
MD
LG

''Najbolji'' baci pištaljku

Nakon dugo vremena Slavija Istočno Sarajevo i Borac iz Banjaluke su odigrali jednu utakmicu bez tenzija i ružnih i nesposrtkih dodataka. Igrale su obe ekipe danas u Istočnom Sarajevu snažno, borbeno, agresivno. Borac je za nijansu bio bolji, rekli bi i snalažljiviji tim. Postigli su dva pogotka, odneli tri boda. Zasluženo. 

Da je rezultat bio i drugačiji, odnosno da je Slavija uzela barem bod, ne bi bilo nezasluženo. Igrači Milana Gutovića su se borili, stvorili nekoliko dobrih prilika, ali nisu pogađali. Odnosno, golman Borca je bio bolji od njih. Na kraju sportski pozdrav i aplauz, sa tribina stadiona u Istočnom Sarajevu.

Bilo je i zvižduka, a oni su bili rezevisani za glavnog arbitra Aleksandra Njegomirovića i njegovog pomoćnika na desnoj strani Davor Maksimović. Ovaj drugi je definitivno zalutao na fudbalski teren. On nije video aut, nekoliko puta , a sve se dešavalo od njega na nekih pet - šest metara.

Što se Njegomirovića tiče stigao je u Istočno Sarajevo sa epitetom najboljeg sudije Republike Srpske.  Ako je tako, onda je naš fudbal u dubokom kanalu. Njegomirović je drastično oštetio Slaviju. Nije svirao penal i igru rukom fudbalera tima iz Banjaluke. Bilo je u tom trenutku 0:1 za Borac.  A morao je, mada će vajni sudijski eksperti izvući i drugačije zaključke...Navikli smo na to...

Svirao je i ofsajd, navodni, Borcu,  u drugom delu susreta, a  nije ga bilo...Imao je igrač iz Banjaluke pred sobom samo golmana Butorovića...Da li je u pitanju bila kompnzacija, to zna ''najbolji'' ....Čini se da bi on ipak treba da baci pištaljku daleko, ili da je ostavi negde gde je nikada više neće naći. 

Pre samo nekoliko dana predsednik FS RS Mile Kovačević je istako kako će FS RS obezbediti kvalitetne uslove za igranje šampionata. I odmah na prvom stepeniku  mu se sve  raspalo...

Kao uostalom što se i naš fudbal raspada....Ili se nama to samo čini..