XS
SM
MD
LG

Kecmanović i Đere prošli u treće kolo Indijan Velsa i zakazali srpski derbi

Srpski teniseri nastavili su sa sjajnim igrama u Indijan Velsu. Laslo Đere i Milomir Kecmanović plasirali su se rutinski u treće kolo singla, gdje će igrati jedan protiv drugog.

Mladi Milomir Kecmanović napravio je najveći uspjeh karijere. Upao je u drugo kolo kao ''srećni gubitnik'' umjesto Kevina Andersona. On je u drugom kolu savladao Austrijanca Marterera sa 2-0. Tokom cijelog meča Milomir je bio domineantan što govori i rezultat po setovima jer je prvi dobio sa 6-3 a drugi sa 6-2. Ovom pobjedom Milomir će biti negdje oko 115. mjesta na svijetu, što će mu biti najbolji renking u karijeri.

Sa druge strane, Laslo Đere je nastavio sa sjajnom serijom. Nakon titule u Riju, polufinalu Sao Paola, sada se plasirao u treće kolo Indijan Velsa. On je u drugom kolu bio bolji od Argentinca Andreocija sa 2-0. Po setovima je bilo 6-3 i 6-4. Ovom pobjedom Laslo se približio TOP30 i vjerovatno će tamo i biti ako savladala Milomira.

Srbija će večeras imati još jednog predstavnika jer na teren u singlu u drugom kolu izlazi i Đoković. On će oko tri sata ujutru igrati protiv Amerikanca Brajana Fratanđela.

Foto: ATP