XS
SM
MD
LG

Aleksandar Lasica vodi Romaniju

FK "Romanija" Pale dobila novu upravu

Večeras je u sali skupštine opštine Pale održana izborna skupština fudbalskog kluba Romanija. Izabrana je nova uprava, možda i najmlađa u dugoj istoriji ovog kluba. Za prvog čovjeka kluba imenovan je Aleksandar Lasica, dok je za predsjednika skupštine izabran Jovica Vukadin.

Dosadašnji predsjednik kluba Nenad Đapić je podnio ostavku. Đapić se nakon podnijetog izvještaja i podnijete ostavke obratio prisutnima. Posebno se zahvalio načelniku opštine Pale Bošku Jugoviću na nesebičnoj pomoći oko funkcionisanja kluba u možda kako je on naveo najtežim godinama postojanja. Takođe je pozdravio odluku članova skupštine da imenuju mlade ljude za ovako odgovorne funkcije u klubu. Poželio je sreću novom predsjedniku uz želju da Romaniju vrati na staze stare slave.

Skupštinu je otvorio dotadašnji predsjednik skupštine Goran Kosorić.

Trener kluba je Srđan Delipara, trener koji je prije par mjeseci preuzeo trenersku palicu i večeras je dobio podršku nove uprave da nastavi sa radom.

Pored Lasice i Vukadina, novi članovi uprave su i Dražan Kusmuk, Bojan Čvoro, Nikola Blagojević, Ognjen Erić, Marko Blagojević, Mladen Janković. Svi su bivši fudbaleri Romanije.

Skupštini je prisustvovao i načelnik opštine Pale Boško Jugović. On se prisutnima kratko obratio uz napomenu da mu je drago što mladi ljudi imaju volju i ideje kako da vode klub. Zahvalio se prethodnoj upravi, a novim članovima poželio mnogo sreće i obećao nesebičnu pomoć kada je riječ o funkcionisanju FK Romanija.

Novi predsjednik kluba Aleksandar Lasica je istakao da mu je čast što je predložen, a još veća čast što je i izabran za prvog čovjeka kluba. Najavio je nove projekte koji se odnose na sređivanje terena, prostorija kluba i atletske staze. Posebno je naglasio da Romaniji nije mjesto u trećoj ligi RS i da se odmah mora razmišljati o većem rangu. Lasica je rođen 1983. godine, diplomirani je inženjer arhitekture.


Sokolac 1 : 1 Željeznica
Romanija 4 : 2 OFK Podgrab
Rudo 3 : 0 Han Pijesak
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sokolac 10 8 2 0 26
2 Željeznica 10 6 1 3 19
3 Rudo 10 5 1 4 16
4 Romanija 10 4 0 6 12
5 Han Pijesak 10 2 1 7 7
6 OFK Podgrab 10 1 3 6 6