XS
SM
MD
LG

Široki ipak bolji

Fudbaleri Borca eliminisani su iz daljeg takmičenja u Kupu BiH nakon što su poraženi od Širokog Brijega i u revanš utakmici četvrtfinalne faze, igranoj na Gradskom stadionu. Tim sa Pecare trijumfovao je rezultatom 0:1, te se ukupnim rezultatom 3:1 plasirao u polufinale, gdje su već ranije tokom dana stigli TOŠK, Sloga iz Gornjeg Crnjelova i Sarajevo.

U prvih 15-ak minuta meča izabranici Darka Vojvodića propustili su da realizuju dvije šanse za postizanje gola: prvo je u 9. minutu šutirao Đorđe Ćosić, a četiri minuta kasnije lopta nakon prizemnog pasa Saše Kajkuta za malo ne dolazi u posjed Stojana Vranješa. Uslijedila je kazna iz kontranapa: Vladan Danilović nije uspio da napravi faul na sredini terena nad Mariom Babićem, što fudbaler gostujućeg sastava koristi i šalje loptu na lijevu stranu za Dražena Bagarića, koji je pobjegao Delimiri Bajiću i lako pogodio za vođstvo svoje ekipe.

Iz prvog poluvremena vrijedi izdvojiti još i atak Borca iz 23. minuta, kada je Nikola Mojović centrirao sa lijeve strane, loptu na suprotnoj stativi glavom dobro zahvatio Igor Aničić, ali je čuvar mreže Širokobriježana Luka Bilobrk bio dobro postavljen.

Već na startu drugog dijela Darko Vojvodić je izvršio dvije izmjene: na teren je umjesto Zorana Milutinovića i spomenutog Aničića poslao Miloša Žeravicu i Demira Jakupovića, koji je u 50. minutu bio u prilici da matira Bilobrka, ali je loše šutirao iskosa sa desne strane nakon pasa Vladana Danilovića. U 51. minutu Kajkut je šutirao preko gola nakon gužve u kaznenom prostoru gostiju, zatim je u 54. minutu nakon slobodnog udarca koji je izveo Vranješ Janičić bio najviši u skoku, ali je Bilobrk dobrom intervencijom u petercu izbacio loptu u korner, da bi tri minuta kasnije, poslije slobodnog udarca koji je izveo Žeravica Vranješ udarcem glavom matirao golmana gostiju, ali iz ofsajd pozicije, pa je pogodak poništen.

Bilo je to, u suštini, sve što je oko 2500 gledalaca moglo da vidi na Gradskom stadionu; u posljednjih 30-ak minuta nije bilo opasnosti po gol ni za jednog ni za drugog golmana, premijerligaš sa Pecare je sačuvao stečeni kapital i zasluženo se plasirao u polufinale, dok se Borac sada u potpunosti okreće Prvoj ligi Republike Srpske, u kojoj zauzima lidersku poziciju nakon 17 kola. Prvi naredni protivnik, već sljedećeg vikenda, biće na Gradskom stadionu ekipa Slobode iz Mrkonjić Grada.

 BORAC – ŠIROKI BRIJEG 0:1 (0:1)

strijelci: 0:1 Bagarić (15.), stadion: Gradski, gledalaca: 2500, sudija: Sabrija Topalović (Zenica), žuti kartoni: Stanić (Široki Brijeg).

BORAC: Topolović, Bajić (od 65. minuta Zarić), Kajkut, Danilović, Ćosić, Milutinović (od 46. minuta Žeravica), Si. Dujaković, Vranješ, Mojović, Janičić, Aničić (od 46. minuta Jakupović). Trener: Darko Vojvodić.

ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk, Barišić, Babić, Eliomar (od 62. minuta Kovačić), Stanić (od 54. minuta Marić), Ćorluka, Popović, Hrkać (od 83. minuta Kvesić), Bagarić, Marković, Enin. Trener: Goce Sedloski.