XS
SM
MD
LG
14.03.2019 Izvor: mondo.ba / Foto: MONDO/Nebojša Šatara

Poraz Vojvodiću teško pao

Trener Borca vrlo emotivno doživio poraz i eliminaciju od Širokog Brijega u četvrtfinalu Kupa BiH.

- Ovo smatram ličnim neuspjehom, rekao je Darko Vojvodić.

Banjalučki Borac pružio je dobru partiju, imao nekoliko odličnih prilika, ali nije uspio da nadoknadi gol zaostatka protiv Širokog Brijega i izbori plasman u polufinale BiH.

Široki Brijeg je poslije pobjede 2:1 u prvom meču pogotkom Dražena Bagarića slavio 1:0 i u revanšu u srijedu navečer na Gradskom stadionu u Banjaluci i plasirao se među četiri najbolje ekipe.

Trener Borca Darko Vojvodić poslije utakmice čestitao je Širokom Brijegu na zasluženom trijumfu i rekao da su oni trenutno bolja ekipa, međutim, uprkos tome poraz mu je teško pao.

- Izuzetno sam nezadovoljan činjenicom da nismo prošli dalje, bez obzira na jačinu protivnika. Imali smo neke svoje prilike. Ovo smatram ličnim neuspjehom, zahvaljujem se publici na fer i korektnom navijanju. Banjaluka je još jednom pokazala da je uz Borac. Ovom prilikom im se zahvaljujem i izvinjavam im se na ovom porazu, rekao je Vojvodić.

- Još jednom čestitam Širokom na prolasku, više su pokazali u ove dvije utakmice, mi smo se nadali nekom čudu, ostaje da to pokušamo neki drugi put. Širokom želim mnogo sreće u nastavku i u prvenstvu, dodao je Vojvodić.

Trener Borca poslije toga nije imao snage pa da odgovara na pitanja novinara, pa se ubacio i trener Širokog Brijega Goce Sedloski i pokušao da ga utješi.

- To je fudbal. Svima je teško, znamo kakvi smo mi treneri. Još jednom čestitam treneru, morate ga shvatiti, sada mu je teško. Nije lako, nekad dolaze pobjede nekad porazi. Želim vam povratak u Premijer ligu, rekao je Sedloski, koji je prethodno istakao da je Borcu mjesto u Premijer ligi.

- Hvala Borcu na gostoprimstvu. Oni su premijerligaška ekipa i zasluženo su prvi u Prvoj ligi RS, od svega, terena publike, rukovodstva, trenera. Želim im da se što brže vrate u Premijer ligu“, istakao je Sedloski, a potom se osvrnuo da jučerašnji meč.

- Došli smo ovdje da izborimo polufinale i to smo ostvarili. Nije bila igra kao što smo navikli, u Širokom smo dosta dominirali, ali takav je fudbal. Borac me danas iznenadio, imali su nekoliko dobrih prilika koje nisu iskoristili, mi smo sa jednom prilikom zabili gol i idemo dalje, rekao je Sedloski.