XS
SM
MD
LG

''UNSU'' prezadovoljan nastupom u Sarajevu, Nedić ponovo najbolji

U subotu, tokom prvog dana Otvorenog prvenstva u karateu "Ilidža open 2019" rezervisanog za kadete, juniore U21 i seniore u Karate klub ''UNSU'' nastupio je u deset takmičarskih kategorija i ostvarili odlične rezultate osvojivši jedni zlatnu, dvije srebrne i jednu bronzanu medalju.

Nedić Saša je bio pobjednik je u kategoriji U21seniora (84+). On je, iako još uvjek junior u veoma jakoj konkurenciji mlađih seniora teškaša prikazao dobar karate i ponovo pobrao veliki broj čestitki za svoje nastupe.
Sara Kalajdžić bila je srebrna među kadetkinjama (-47) i takođe srebrna među juniorkama (-48). Ona pokazuje da se posle tri mjeseca pauze u radu vraća svoju prepoznatljivu formu. Dobar upjeh ostvario je i Radan Uroš osvojivši treće mjesto u konkurenciji juniora (-61), dok je u kadetskoj konkurenciji (-57) imao peh sa nedozvoljenim kontaktima.

U ekipnim dijelu takmičenja muški juniorski tim u sastavu; Ivković Aleksandar, Jović Aleksandar i Nedić Saša, osvojio je odlično drugo mjesto.  Kada su u pitanju starije kategorije ovim rezultatima u Generalnom plasmanu prvog dana takmičenja klub je zauzeo odlično deveto mjesto.

- Posle osvajanja TK opena možemo reći da smo potvrdili kvalitet i da su naši takmičari već na startu sezone pokazali svoje ambicije za ovu godinu.  Pionire i poletarce ovaj put, posle napornog regionalnog i republičkog prvenstva, te nastupa na dva kontrolna i pripremna turnira u Tuzli smo odmarali. Njih očekuje Državno prvenstvo početkom aprila mjeseca u Banja Luci, a do tada će imati nastupe barem na još dva kontrolna turnira. Dobre nastupe na Ilidži imali su i ostali naši predstavnici; Knežević Anđela i Tripunović Jelena u kadetskoj konkurenciji (-47) koje se posle povreda i dužih pauza u radu polako vraćaju u formu i Jović Aleksandar među kadetima (70+) koji je osvojio peto mjesto.
 Ilidža open je prema našem sudu opravdao epitet jednog od najkvalitetnijih i najmasovnijih turnira u regionu, a za to su se pobrinuli domaćini i organizatori turnira kk."Champion" na čelu sa Gospodinom Muhovićem pa koristimo priliku da se zahvalimo na svemu što su nam priuštili ove godine! Našim takmičarima čestitamo na nastupima i ostvarenim rezultatima a roditeljima na redovnoj podršci i povjerenju koju nam pružaju,
poručuju na kraju iz ovog kluba.