XS
SM
MD
LG

Prva u istoriji koja je sa pozivnicom pokorila Indijan Vels

Protekle dvije sedmice pratili smo turnir u Indijan Velsu. Kod dama smo imali apsolutnu senzaciju. Mlada Bjanka Andresku, koja ima samo 18 godina, osvojila je prvu titulu na Mastersu.

Mlada Bjanka rođena je u Kanadi. Njeni roditelji su projeklom iz Rumunije. Tamo je i počela trenirati tenis sa sedam godina. Kasnije se sa porodicom preselila u Kanadu i ušla u saradnju sa teniskom federacijom Kanade. Radila je sa mnogim sjajnim trenerima a jedno vrijeme sarađivala je i sa Natali Tauzijaf. Tauzijaf je nekada bila i treća teniserka svijeta a sarađivala je i sa Bušar kada je Ženi pravila najbolje rezultate.

Što se tiče Bjanke Andresku, tek ove godine ušla je na pravi način u seniorski tenis. Imala je i prošle godine dva finala ITF turnira u Japanu ali oba je izgubila od Kumkum. Međutim, početak oe godine bio je sjajan i bio je pravi ulazak Bjanke u seniorski tenis.

Ona je igrala krajem januara ITF turnir u Njuportu gdje je došla do titule. Zanimljivo da je ovaj turnir prošle godine osvojila Danijela Kolins. Danijelu znamo kao polufinalistkinju Australijan Opena iz ove godine. No nije se Bjanka zaustavila na tituli u Njuportu. Nastavila je sa sjajnim igrama i došla je do polufinala u Meksiku. 

A onda je došao red na Indijan Vels.

U prvom kolu Bjanka je otišla na Begu. Uspjela je savladati Rumunku sa 2-1. Kasnije su padale Cibulkova, Vegele, Vang a u četvrtfinalu savladala je Grend Slem šampionku Garbine Muguruzu. Potom je došao red na polufinale i duel sa Svitolinom. I taj meč Andresku je riješila u svoju korist. A onda je u finalu u tri seta bila bolja od Angelik Kerber.

Andresku je tako postala prva teniserka u istoriji koja je sa pozivnicom došla do titule na Mastersu u Indijan Velsu. Pred njom je blistava karijera i ako je povrede zaobiđu biće sigurno još mnogo titula rnaga ove u Indijan Velsu.

Foto: WTA