XS
SM
MD
LG

Srđan Blagojević: Očekivana napetost sa obe strane

Fudbaleri Inđije su sa pobedom prekinuli dugi niz utakmica bez pobede. Još početkom decembra prošle godine su poslednji put ostvaril pobedu i uknjižili tri boda.

Srđan Blagojević, foto: Anđelko Belić

Utakmica sa Teleoptikom je zbog toga očekivana sa nadom i zebnjom. Posebno jer su "optičari" lako i ubedljivo dobili pripremnu utakmicu ova dva kluba. O takvoj predigri smi i započeli razgovor sa šefpom struke inđijskog prvoligaša Srđanom Blagojevićem,

"Kao što je rečeno u najavi utakmice, očekivana napetost sa obe strane. Teleoptik u borbi za opstanak, mi u želji da zabeležimo prvu prolećnu trojku, uz pritisak zbog serije utakmica bez pobede. U takvim, slabijim serijama nismo bili odavno i nismo na to navilkli ni mi ni fudbalska javnost. Takve situacije dovode do nervoze i nesigurnosti što se oseća u igri. Ako je kolektiv pravi, uspeće da izađe uspešno iz takvih perioda i neće dozvoliti da potone".

O samoj utakmici ističe:

"Pobedili smo, što je u ovom trenutku najvaznije. Iako nije bilo lako, kao što to rezultat možda govori. Rano primljen gol, motivisan i talentovan domaćin i teško rešavanje niske odbrane su nagoveštavali nove probleme".

Potom i puna analiza mečaa:

"Prvih par situacija, koje smo dobro organizovali, nismo uspeli da rešimo pogotkom, ali poslednja u poluvremenu je završena kako želimo i otisli smo na poluvreme u pozitvnom, obećavajućem raspolozenju. Da nije bilo tako, posao bi bio neuporedivo teži. Drugo poluvreme smo se apsolutno nametnuli. Presudni momenat je bio gol Banjca, a na kraju smo iz tranzicija uspeli da dotučemo protivnika. Drago mi je, pre svega zbog igrača i njihovog samopouzdanja. Kao da nam je pao teret sa leđa, tako se osećamo i verujemo da će to dovesti do još boljih igara i rezultata. Ovo je dobra grupa, koja se još uvek traži u kojoj nam je svaki pojedinac bitan. I onaj koji počinje i onaj koji je na klupi. Tražim od svakog od nas da maksimalno iskoristi vreme i situaciju u kojoj smo i da kroz lični maksimum, prvo pomogne timu, a posle toga i sebi.  Verujem da imamo ambicije, strasti, želje da se izborimo sa izazovima koji su ispred nas".

Ono što je još dobro po zeleno beli tim. Po prvi put u ovoj sezoni posle rano primljenog gola igrači su uspeli da se potpuno vrate u utakmicu i izbore na kraju pobedu.