XS
SM
MD
LG

Emina bolja od Banja Luke

Fudbalerke Emine iz Mostara pobjedile su ekipu Banja Luku sa 0:6 u okviru 12. kola Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine.

Mostarke su od početka meča bile dosta nadmočnije na terenu, pa su uspijele opravdati ulogu favorita i ostvariti prvu pobjedu u nastavku sezone. Međutim prvo poluvrijeme odigrano je dosta čvrsto sa obje strane, Banja Luka je prijetila preko svoje najopasnije igračice u napadu Sumeje Bektaš, ali svaki put na mjestu bila je Faković i nije dozvolila da bude savladana.

Ipak, u 26. minuti Emina je povela, Kršo je gurnula loptu u prostor za kapitena Dendu koja je istrčala sama ispred gola i postigla pogodak. Manje više to je bilo sve što je prvi dio igre donio.

U nastavku, samo što je počelo drugo poluvrijeme, Gačanica je prošla po strani, ubacila u šesnaesterac za Kreću koja je gurnula loptu pore golmana i duplirala prednost svoje ekipe.

Zatim u 57. minuti Isaković je ubacila loptu na peterac za Gačanicu koja je postiga svoj prvi pogodak na utakmici za 0:3.

Banjalučanke su u 63. minuti zaprijetile preko Mirjane Stojić, ali je lopta otišla pored gola. U 75. minuti Kršo je ubacila loptu iz kornera, a Irena Bjelica postiže pogodak glavom.

Četiri minute kasnije Gačanica je uzela loptu na sredini terena i poslala u prostor za Isaković, a ona postiže pogodak i povećava prednost od 0:5. Konačan rezultat u 82. minuti postavila je Gačanica nakon lijepe asistencije Dende.

- Ekipu Banja Luke smo respektovali kao svakog protivnika, ali smo vjerovali u sebe i znali da ako odigramo našu igru neće btii problema, te da ćemo ostvariti pozitivan rezultat. Odmah na početku utakmice stvarali smo dobre prilike, koje nismo realizovali, sigurno da bi bilo još pogodaka, ali u drugom poluvremenu smo popravile igru i završnicu, pokazali timski rad što je dovelo do visokog rezultata od 0:6. Sve u svemu zaadovoljna sam i svojom igro i igrom ekipe. Ovu utakmicu ostavljamo iza sebe i spremamo se za novi izazov koji nas čeka ovaj vikend protiv ekipe iz Bijeljine, istakla je Minela Gačanica, igračica Emine.

ŽFK Banja Luka - ŽNK Emina Mostar 0:6 (0:1).

Stadion: Pomoćni teren Banja Luka Gledalaca: 50 Glavni sudija: Nejra Ališpago (Sarajevo). Pomoćnici: Alen Gluho (Sarajevo) i Haris Avdić (Sarajevo). Žuti karton: Banja Luka (Jandrić).

Banja Luka: Vasić, Barać, Marjanović, Bektaš, Jandrić, Selimović (od 60. Savić), Vasiljević, Lolić, Mitrović (od 35. Cvijić), Filipovic, Janković (od 59. Milanović). Trener: Željko Durić.

Emina: Faković, Šimić (od 61. A. Isaković), Denda, Ćurović, Husić, Gačanica, Velagić, Kreća (od 71. Hrelja), Kršo, Bjelica, A. Isaković (od 83. Begović). Trener: Zijo Tojaga.

Igračica utakmice: Minela Gačanica (Emina Mostar)

 


Gradina 0 : 6 Radnik Bumerang
Banja Luka 0 : 6 Emina
Alfa Modriča 0 : 6 SFK 2000
Lokomotiva 0 : 1 Iskra
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 12 11 1 0 34
2 Iskra 12 10 1 1 31
3 Emina 12 7 0 5 21
4 Lokomotiva 12 7 0 5 21
5 Radnik Bumerang 12 5 0 7 15
6 Alfa Modriča 12 3 0 9 9
7 Banja Luka 12 3 0 9 9
8 Gradina 12 1 0 11 3