XS
SM
MD
LG

Sloga sanja svoj san

Naklon izborenog plasmana u polufinale Kupa BiH i današnjeg žrijeba u Sarajeu,te izvlačenja Sarajeva za protivnika na svojoj Fejsbuk stranici se oglasila Sloga Gornje Crnjelovo. Njihov tekst prenosimo u potpunosti:

Na današnjem žrijebu za polufinale Kupa Bosne i Hercegovine, kuglice su nas spojile sa fudbalskim klubom 'Sarajevo'.
Ogromna je čast bila biti danas u odabranom društvu, ali još veća će biti nastupati protiv jednog tako velikog kluba.

Biće to prilika za nas i naše igrače da se još jednom predstavimo ljubiteljima fudbala u Bosni i Hercegovini, ali i da vidimo gdje smo to u odnosu na trenutno najbolje plasirani klub u zemlji.

Poznato je šta je fudbalski klub 'Sarajevo' predstavljao u okvirima bivše Jugoslavije i kakvi su sve fudbalski velemajstori utkali sebe u tradiciju tog kluba.
 

Mi smo prije samo nekoliko godina igrali sa lokalnim niželigaškim klubovima u okolini Bijeljine, ali jasnom vizijom i snovima predsjednika Zlatka Krbanjevića, došli smo do toga da pišemo najsjajnije stranice svoje istorije plasmanom među četiri ekipe u Bosni i Hercegovini.

Nekim ranijim hroničarima fudbalskih dešavanja zvučalo bi nestvarno, ali 3. aprila fudbalski klub 'Sloga' iz Crnjelova u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa dočekuje fudbalski klub Sarajevo.
 

Revanš je na programu sedam dana kasnije na Koševu (stadion Asim Ferhatović Hase).

Svaka ekipa koja se nalazi među polufinalistima Kupa, svojim dobrim igrama i kvalitetima je zaslužila biti tu gdje jeste.Svi mi sanjamo, glasno ili potajno, da se nađemo u finalu.

Od snova do stvarnosti...

OFK Sloga je jedini klub iz Republike Srpske među ovogodišnjim polufinalistima. ⚽️