XS
SM
MD
LG

Derventski karatisti treći u Brčkom

Proteklog vikenda u Brčkomje  po pravilima SKDUN tradicionalne karate asocijacije JKA u organizaciji karate kluba  Lokomotiva“ održano 10. Prvenstvo „Brčko Distrikt 2019“, gdje je karate klub „Derventa“ u generalnom plasmanu zauzeo treće mjesto.

Takmičari derventskog kluba zadržali su dobru formu iz Zenice, što su dokazali odličnim rezulatima.

“Vrhovne sudije su bile iz Srbije koji su ujedno pored suđenja pratili takmičare i klubove, te su pohvalili klubove koji su ostvarili odlične rezultate pred gostovanje u Šidu. Karate klub “Derventa” je jedan od klubova koji  je dobio pohvalu i pozivnicu za gostovanje na takmičenju u gradu Čoka (Srbija), gde će u okotobru biti održano evropsko prvenstvo”, istakli sui z derventskog kluba.

Na prvenstvu u Brčkom učestvovalo je 25 klubova sa oko 530 takmičara koji su došli iz Srbije, Republike Srpske, Federacije BiH, Hrvatske, Slovačke, Makedonije i Mađarsk.

Prevenstvo je imalo značaj za ostvarivanje što boljih rezultata za takmičare prije nastupanja na prvenstvu u Šidu koje je zakazano za polovinu aprila.

 Takmičari su bili podjeljeni prema uzrasnim kategorijama i kilaži u disciplinama borbe pojedinačno i ekipno po , te kate pojedinačno i ekipno prema uzrasnim katergorijama.

Kate pojedinačno:

Zlato - Vujičić Anđela, Grube Selina, Nikolić Sergej, Bojanić Nikolina,  Markuljević Andreja, Đukić Vladan i Tepić Marija

Srebro -  Đujić Katarina, Nikolić Lana, Dobrić Tamara, Boltar Aleksandar, Petrovski Aleksandar, Nikolić Tamara i Tepić Teodora

Bronza -  Topalović Slaven, Mihalović Vladimir, Đuraš Teodora, Đujić Miloš,  Đuraš Marija, Ninković Simona, Martić Marija, Stojčić Ana Mia, Todorović Sofija, Mitrović Monika i Pećić Vuk      

Borbe pojedinačno:

Srebro – Nikolić Sergej, Ilić Jelena

Bronza  – Babić Jelena