XS
SM
MD
LG

NCAA: Počelo martovsko ludilo

Košarkaši Farlaiha savladali su Prairi sa 82-76 i plasirali su se u prvu rundu martovskog ludila. Prairi je sjajno počeo ovaj meč i na startu su poveli sa 19-6. Većim dijelom prvog poluvremena imali su dvocifrenu prednost a na odor su otišli sa +7. Farlaih je bio uporan. Topili su prednost rivala i na 6:50 do kraja prvi put su poveli. Nakon serije 10-0, Farlaih je imao i osam poena prednosti. Međutim, trojkom Blekstona Prairi prilazi na -2. Ipak, Holovej pogađa za dva, Edž daje bacanja i Farlaih prolazi dalje.

Farlaih je do pobjede predvodio Edž sa 33 poena i 7/9 za tri a Džalil Dženkins dodao je 22 poena. Prairi je predvodio Blekston sa 26 poena.  Farlaih će u prvoj rundi igrati protiv Gonzage.

Dalje je prošla i ekipa Belmonta. Oni su izbacili Templ sa 81-70. Na startu meča viđena je velika borba i bilo je prilično izjednačeno. Ipak, Belmont je bolje finiširao prvo poluvrijeme i dobili su ga sa 37-31. Templ se nije predavao. Dugo su se držali na pristojnom zaostatku a na momente su i vodili. Ipak, u samoj završnici su ostali bez snage i Belmont je bez ikakvih problema priveo meč kraju.

Do pobjede ih je predvodio Meklein sa 29 poena dok je Elston predvodio Templ sa 26 poena. Belmont će u prvoj rundi igrati protiv Merilenda.

Foto: NCAA