XS
SM
MD
LG
21.03.2019 Administrator DC

Hrabro na Portugal

Nemanja Maksimović je mnogo pretrčao, ostavio dobar utisak...

-U prvom poluvremenu smo stvorili veliki broj prilika i mogli smo da rešimo utakmicu. U nastavku su Nemci imali veću inicijativu što je i normalno, jer imaju veliki broj kvalitetnih igrača a imali su negativan rezultat.Pali smo u jednom trenutku, ali smo uspeli da se podignemo i sačuvamo pozitivan rezultat, ostanemo neporaženi protiv jedne veoma jake selekcije.

Koliko ovakav rezultat protiv Nemačke znači za ekipu...

-Pokazali smo sebi da možemo, videlo se to i u Ligi nacija kada je veliki broj mladih igrača dobio i iskoristio priliku.Tako i večeras. Spremni dočekujemo utakmicu sa Portugalom i želimo dobar rezultat u tom meču.

Spasio je Makismović čist gol posle pokušaja Gundogana...

-Nadao sam se da će da napravi međukorak i tako izgubi malo u vremenu, stigao sam do lopte i reagovao, srećan sam naravno zbog toga. Sada sve misli okrećemo ka Portugalu, želimo dobar start u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo - rekao je Nemanja Maksimović.

Marko Dmitrović je briljirao...

-Mogli smo i više, pogotovo u prvom delu, a mogli smo i da izgubimo bod, koji smo osvojili protiv jedne od najboljih selekcija na svetu. Bili smo egal u toku većeg dela utakmice, a rekao bih da je normalno da te jedna ovakva reprezentacija "stisne" u nekim trenucima i napravi problem, jer su zaista izuzetna reprezentacija.Mi smo odigrali dobru utakmicu i ovo je bila dobra priprema za ono što nas očekuje u Lisabonu. Svaka utakmica nam donosi neko novo iskustvo i uveren sam da ćemo iz meča u meč delovati sve bolje. A naravno da ćemo biti mnogo jači kada nam se vrate svi oni igrači koji trenutno nisu sa nama.Važno je naglasiti da smo pokazali da možemo i protiv najboljih reprezentacija. Sada da se malo odmorimo a onda pripremimo za mnogo važnu utakmicu u Portugalu.

Kako protiv Portugala...

-Videlo se i protiv Nemačke, poveli smo, a mogli smo onda da postignemo još jedan ili dva gola i praktično zatvorimo utakmicu. Oni sigurno imaju neke mane, uradićemo analizu i spremiti se, gledaćemo da i mi iskoristimo svoje adute i prilike. Odbrane? To je moj posao - jasan je Marko Dmitrović.

Mijat Gaćinović je potvrdio klasu iz Bundes lige...

-Da li su Nemci bili favoriti? Naravno, pa oni su favoriti protiv 99 posto selekcija protiv kojih igraju. Odlična su ekipa, ali i nama je nedostajalo nekoliko važnih igrača.Dali smo rano gol, to nas je podiglo, imali smo još prilika, ali u nastavku su oni stvorili mnogo šansi i spasio nas je Dmitrović. Šteta zbog nekih akcija iz prvog poluvremena i propuštenih prilika, ali mislim da možemo da budemo zadovoljni - istakao je Mijat Gaćinović.