XS
SM
MD
LG

Bečejci ne putuju u Kragujevac s belom zastavom

Samo bod iz poslednja dva okršaja sa ekipama iz donjeg dala tabele nisu, baš, za ponos, ali nije to obeshrabrilo prvoligaša sa Tise. Naprotiv. Bečejci ne pituju u Kragujevac s belom zastavom. Prvi na udaru „sedme sile“ je Nemanja Kragović, jer je fudbalsku azbuku savladao u gradu kraj Lepenice.

Nemanja Kragović će igrati u gradu svog detinjstva

- Odavno sam napustio Kragujevac i ne poznajem aktuelni sastav Radničkog, ali vidim da su rezultatski bolji u drugom delu takmičenja. Ono što je sigurno, znam da će biti pravi fudbalski ambijent na „čika Dači“, a kako meteorolozi najavljuju  23 stepena Celzijusova, biće idealni uslovi za dobro izdanje oba tima. Malo su nas poremetili neočekivani rezultati u minule dve utakmice, ali je vreme da damo maksimum i izmerimo se na terenu s vrlo kvalitetnim Kragujevčanima. Svaki bod pred podelu plena nam je bitan, pa sve sem poraza je po našoj meri, iskren je Namanja Kragović.

Kragujevčani su jedna od retkih ekipa sa kojom Bečejci imaju izrazito negativan bilans. U dosadašnjih šest susreta pobedili su samo u proleće 1992. godine rezultatom 2:0 u drugoligaškoj konkurenciji. U ostalih pet su izgubili i imaju negativnu gol razliku 3:9. Jesenasje kraj Tise bilo 1:2. Kako tradicije postoje da bi se rušile, eto lepe prilike.

- Teško gostovanje je pred nama, ali sem par ekipa iz samog vrha, sve ostale su pribižnog kvaliteta i može da odluči jedna situacija, gol... Kragujevac je grad koji je obezbedio fudbalu ozbiljnu infrastrukturu i budžet, favoriti su, ali je sigurno da im neće biti lako sa nama. Igraćemo čvrsto i ako taktički odgovorimo zadatku, neće biti iznenađanje ako se vratimo sa bodom ili celim plenom. Tokom ove nedelje pokušali smo psihološki da  rasteretimo igrače, a koliko smo uspeli pokazaće subotnja utakmica, rekao nam je šef struke Bečejaca Dušan Bajić.

Rahić je preboleo „žuticu“, Dabižljević je sanirao povredu, Tomčić je još uvek pod znakom pitanja, a Erdeljan sigurno izostaje zbog povrede. Ostali su spremni kao „zapete puške“da u narednih devet dana odigraju tri utakmice i sa što boljim bodovnim skorom dočekaju „seču plena“.