XS
SM
MD
LG

Evropski šampionat Banja Luci

Delegati godišnje konferencije ISF Europe, posebanog ogranka Međunarodne školske sportske federacije (ISF - International School Sport Federation), koja se održava 21-22. marta 2019. godine u Larnaci (Kipar), dodjelili su Banjaluci i Republici Srpskoj organizaciju Evropskog prvenstva osnovnih škola (U15) u odbojci 2020. godine.

Organizacija ovog takmičenja za nas predstavlja veliko priznanje od strane ISF-a jer su prepoznali dugogodišnji rad i zalaganje svih ljudi uključenih u organizaciju Malih olimpijsikh igara Republike Srpske, istakao je Dragan Banjac, načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, koji je u ime Grada Banja Luka predstavio kandidaturu na navedenoj konferenciji.

Bez podrške Sonje Davidović, ministarke porodice, omladine i sporta, Igora Radojičića, gradonačelnika Grada Banja Luka i velikog zalaganja predsjednika Saveza za školski sport Srbije gdina Željka Tanaskovića u ISF- u, ovo takmičenje ne bi došlo u Banjaluku. Zbog toga im dugujemo veliku zahvalnosti jer će se sljedeće godine oko 500 najboljih učenika i učenica u odbojci iz čitave Evrope takmičiti u gradu na Vrbasu - istakao je Banjac.

Svakako, puno nam je značila podrška Srbije na ovoj konferenciji, i što smo zajedno nastupili kao tim na ovako značajnom događaju za školski sport grada Banjaluke i Republike Srpske jer će po prvi put, u našem gradu, nastupati reprezentacija Republike Srpske u školskom sportu - ističe Banjac.

Delegati godišnje konferencije ISF Europe pored grada Banjaluke, koji je grad domaćin u odbojci, izabrali su Soči (Rusija) za organizatora Evropskog prvenstva u atletici (U15) 2020. godine.

Koliki je značaj ovog takmičenja govori i činjenica da je Republika Srpska članica Međunarodne školske sportske federacije (ISF), koja je priznata od strane Međunarodnog olimpijskog komiteta (IOC - International Olympic Committee) i punopravna je članica Generalne asocijacije internacionalnih sportskih federacija (GAISF - Global Association Internacional Sport Federation). 

Ujedno, napominjemo, da ženska reprezentacija Republike Srpske, koju predstvalja Medicinska škola Banja Luka, učestvuje na Svjetskom školskom prvenstvu u fudbalu za srednje škole, koje se održava u Beogradu od 6. do 14. aprila 2019. godine, u organizaciji Saveza za školski sport Srbije i Međunarodne školske sportske federacije (ISF).