XS
SM
MD
LG

Sudija Mazić kao sudbina (video)

Dosta je nezadovoljstva  je u redovima fočanskom prvoligaša, nakon meča u proteklom kolu prvoligaškog karavana RS, protiv Kozare.Napustili su fudba leri Sutjeske stadion u Gradišci pognute glave, a sekunde su ih delile od osvajanja jednog boda, koji bi im bio značajan u nastavku prvenstva. Posebno su u redovima Fočaka nezadovoljni samim finišom utakmice,  kada je postignut pobedonosni pogodak Kozare, u zaustavnom vremenu.Tim povodom čelnici Sutjeske su se oglasili saopštenjem:

''Doputovali smo u Gradišku, sa željom da se u jednoj pravoj prvenstvenoj utakmici dostojanstveno suprostavimo favorizovanom domaćem sastavu. Susret starih sportskih rivala je proticao uglavnom u dobroj atmosferi. Kozara je stekla prednost sredinom  prvog poluvremena. Uspeli smo da izjednačimo,  pred kraj utakmice, tačnije u 88. minutu. Nakon isticanja 90. minuta glavni sudija ove utakmice Slaviša Mazić je pokazao da će se igrati još četiri minuta. u zaustavnom vremenu, istekla su tri. U poslednjim sekundama utakmice lopta se nalazila u rukama  našeg golmana Hodžića, sigurno ponajboljeg akteru ovog susreta. Dok je Hodžić držao loptu u naručju, naravno u svom kaznenom prostoru,  sudija Mazić je dosudio indirektan udarac, zbog po njegovoj proceni zadržavanja lopte, više od šest sekundi. Naš golman je spustio lotu na zemlju, igrači Kozare su brzo reagovali izveli su indirektan udarac dodavanjem, bez znaka pištaljkom sudije Mazića i postigli pogodak koji je priznat. Odmah nakon što su naši igrači krenuli sa centra, meče je i završen.U zvaničnom izveštaju sa ove utakmice stoji da je pobedonosni pogodak domaćeg tima postignut u 90+3 minutu. Isti sudija nam je  i u prošloj sezoni sudio u Gradišci i tada je bilo dosta nezadovoljstva njegovim suđenjem, u našim redovima. Moramo se prisetiti i da  nam je Slaviša Mazić sudio u jesenjoj polusezoni utakmicu protiv Slavije u Istočnom Sarajevu . Kod rezultata 1:1 dosuđen je jedanaesterac za domaćina u 96. minutu utakmice. Nakon iskorištenog penala Slavija je u ovom susretu trijumfovala. Ne bi to bilo neobično ,kazneni udarac je ispravno dosuđen, ali sudija Mazić je pokazao da će se igrati tri minute u zaustavnom vremenu, a pogodak je postignut nakon šest minuta produžetka. Voleli bi i nadamo se da ovo sve nije bilo zlonamerno i da se desilo slučajno, ali jednostavno želeli smo da ukažemo na činjenice. Skraćenje Prve lige RS je prouzrokovalo grčevitu borbu .Nadamo se da u toj borbi do kraja prvenstva neće koristiti nesportska sredstva i da ćemo uspeti da okončamo takmičenje na najbolji način kao i da se ovakve situacije kavu smo imali u Gradišci neće više ponavjleti, ističe se u saopštenju Sutjeske

Fudbaleri Sutjeske su porazom u Gradišci i definitivno trasirali put u doigravanje za opstanak, u prvoligaškom karavanu RS. Ostalo  je Fočacima da odigraju još dva susreta, do doigravanja. Domaćini su lideru banjalučkom Borcu i putuju u goste konkurentu za opstanak Tekstilcu.Sasvim je izvesno da je pred fudbalerima Sutjeske izuzetno teška misija u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa.


Željezničar Sport Team 4 : 0 Slavija
Alfa Modriča 2 : 1 Sloboda
Rudar Prijedor 2 : 1 Sloga
Podrinje 4 : 2 Drina
Tekstilac 0 : 0 Sutjeska
Borac 1 : 0 Kozara
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 22 17 4 1 55
2 Sloga 22 14 4 4 46
3 Rudar Prijedor 22 11 6 5 39
4 Željezničar Sport Team 22 10 3 9 33
5 Kozara 22 8 5 9 29
6 Podrinje 22 8 5 9 29
7 Tekstilac 22 6 7 9 25
8 Alfa Modriča 22 5 9 8 24
9 Slavija 22 6 6 10 24
10 Drina 22 5 7 10 22
11 Sutjeska 22 5 5 12 20
12 Sloboda 22 4 5 13 17