XS
SM
MD
LG

Sarajevo sigurno sa Slogom

U prvoj polufinalnoj utakmici Kupa BiH prvoligaš Sloga iz Gornjeg Crnjelova je bila domaćin ekipi Sarajeva. Gosti su bili veliki favoriti i ostvarili su pobjedu od 4:1 (3:0) i tako se gotovo sigurno plasirali u finale. Sve je riješeno u prvom dijelu kad su gosti postigli 3 gola, a u drugom su samo lagano održavali tu prednost.

U 13. Šišić je, poslije kornera,  dobro pronašao Rahmanovića za vođstvo. Gosti nastavljaju sa napadima, a Haris Handžić je majstorskim golom u 28.  povećao prednost. U 36. Benović ruši Rahmanovića i to je penal za Sarajevo. Velkoski šutira, Bodiroga odbija loptu,  a iz drugog pokušaja Velkoski je  strijelac. U  50. Šišić je pogodio suprotni ugao Bodiroge za 4:0. U 69. domaćin postiže počasni gol. Komarčević je izveo korner, pronašao Hadžikadunića koji glavom pogađa mrežu.
                                                 
 SLOGA (GC) - SARAJEVO 1:4 (0.3)
Gradski stadion u Bjeljini. Gledalaca: 600. Sudija: Ermin Sivac (Zenica). Pomoćne sudije: Davor Beljo (Mostar) i  Mirza Demir (Kakanj). Delegat: Damir Šarić(Tuzla). Posmatrač suđenja: Slavko Zovko (Tramošnica). Strijelci: 0:1  Rahmanović u 13, 0:2  Handžić u 28, 0:2 Velkoski  u 37, 0:4 Šišić u 50 1:4 Hadžikadunić u 70.
Žuti kartoni: Planić (Sloga GC), Rahmanović, Mustafić (Sarajevo)
SLOGA (GC): Bodiroga, Matović, Arnautović (od 80. Miljković), Ristić (od 65. Jovanović), Macanović (od 53. B.Panić), Komarčević, Planić, Mihailović, Hadžikadunić, Krmar, Benović
SARAJEVO: Kovačević, Pidro, Rahmanović (od 51. Resić), Velkoski (od 51. Salčin), Kopić, Šišić, Mustafić, Đokanović, Kudrić, Handžić (od 65. Hasanović), Dupovac
                                                                         
HUSREF MUSEMIĆ - SARAJEVO: "Možda smo relativno lakše došli došli do pobjede nego što smo to očekivali. Lako smo dali 3 gola, tako da smo u drugom dijelu željeli utakmicu samo privesti kraju. Mislim da smo već osigurali ulazak u finale. Pružio sam priliku i još nekim igračima. Svaka pobjeda je dobra,  pa i ova. Ovaj ptijumf nam mnogo znači pred subotnju prvenstvena utakmicu."
SENAD HADŽIĆ TRENER SLOGE (GC): "Evidentno je da je određena blokada u glavama mojih igrača. To se vidjelo na otvaranju meča. Previše lakih grešaka koje ne smiju da se čine. Presudilo je prvo poluvrijeme u kojem nismo uspjeli da uspostavimo nikakvu ravnotežu u našoj igri. Pokušali smo izmjenama u nastavku. Sarajevo je izvelo iz igre 3 igrača koji su u prvom dijelu činili prevagu. Utakmica je završena  tako kako jeste, vjerovatno  i našom eliminacijom iz Kupa BiH."