XS
SM
MD
LG

ŽKK Leotar 03 i KK Lavovi na Finalnom turniru KS Republike Srpske za pionirke

ŽKK Lavovi, Brćčko i ŽKK Igman, Istočna Ilidža

U subotu, 6. aprila u sportskoj dvorani “Aleksa Šantić” u Istočnom Sarajevu održan je polufinalni turnir Prvenstva Republike Srpske za PKO Bijeljina i PKO Romanija Hercegovina. Na turniru su učešće uzela tri kluba koja su kroz ligaško takmičenje ostvarila plasman na polufinalni turnir. PKO Bijeljina predstavljale su pionirke KK Lavovi Brčko dok su iz PKO Romanija Hercegovina, u borbi za plasman na finalni turnir učestvovalei OKK “Igman” Istočno Sarajevo i ŽKK “Leotar 03” iz Trebinja.

Odigrane su tri utakmice i postignuti su sljedeći rezultati:

OKK Igman – KK Lavovi 48:87

KK Lavovi – ŽKK Leotar 36:41

OKK Igman – ŽKK Leotar 41:86

Na otvaranju turnira Lavice su ukrstile koplja sa domaćinom turnira OKK “Igman” i ostvarile izuzetno ubjedljivu pobjedu u utakmici u kojoj se svih 12 košarkašica iz KK Lavovi upisalo u strelce. Ekipa Igmana, bez obzir na prednost domaćeg terena nije mogla da pruži bolji otpor.

Druga utakmica, na kraju se ispostavilo, je odlučila pobjednika turnira. Odmah nakon utakmice sa Igmanom pionirke Lavova su izašle na megdan i prošlogodišnjem prvaku Republike Srpske u pionirskoj konkurenciji za djevojčice ekipi ŽKK Leotar. Publika koja je prisustvovala ovoj utakmici u Vojkovićima imala je priliku da uživa u zaista kvalitetnoj igri i jedne i druge ekipe, a u neizvjesnoj završnici više sportske sreće i umjeća imale su košarkašice iz Trebinja koje su slavile zasluženu pobjedu.

U trećoj utakmici domećin OKK Igman je tražio svoju šansu za plasman na finalni turnir, ali slično kao i u prvoj utakmici naišli su na znatno kvalitetnijeg rivala – trebinjske pionirke, koje su ubjedljivom pobjedim u ovoj utakmici osvojile ovaj polufinalni turnir i zajedno sa Lavicama ostvarili plkasman na Finalni turnir Republike Srpske koji će biti održan 20. i 21.04.2019.

Osim ŽKK Leotar  Trebinje i KK Lavovi Brčko, za prvaka Republike Srpske će se boriti i KK WBS Teslić i KK Feniks Banja Luka. Domaćin finalnog turnira još nije poznat.

OKK Igman je bio odličan domaćin i organizator polufinalnog turnira. Može se reći da postoji žal za neučešćem druge ekipe iz PKO Bijeljina, jer bi to svakako učinilo ovaj turnir uzbudljivijim a djevojkama koje su izborile pravo na dalje takmičenje sigurno bilo veliko iskustvo i podstrek za budući rad.

ŽKK Leotar 03, Trebinje i ŽKK Lavovi, Brčko