XS
SM
MD
LG

OC Jahorina pomaže liječenje dječaka Darija Ždrala

Foto: Mariana Đurić/RAS Srbij

Olimpijski centar “Jahorina” još jednom je pokazao da ima sluha za teške ljudske sudbine, a ovoga puta su odlučili da pomognu dvanaestogodišnjem Dariju Ždralu iz Istočne Ilidže koji je suočen sa bolešću i teškim dijagnozama.

Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra “Jahorina”, Nedeljko Elek, izjavio je da je njihova želja da ovoj hrabroj porodici na ovaj način poruče da nisu sami, te da još uvijek ima dobrih ljudi koji su voljni da pomognu.

– Odlučili smo da snosimo sve troškove Darijevog liječenja od epilepsije, a ovim putem se zahvaljujem i hotelima Termeg, Bistrica, Vučko i Lavina koji su takođe pomogli u ovoj akciji – rekao je Elek.

On dodaje da će novac na račun Darijeve porodice leći već prekosutra.

Darijeva baka, Ljiljana Ždrale zahvaljuje se svim dobrim ljudima i ističe da će ovaj novac mnogo pomoći njihovoj porodici da Darija odvedu u Beograd na liječenje.

Darijo je rođen sa hidrocefalusom, a terapija koja je zakasnila prouzrokovala je epilepsiju, cerebralnu paralizu, oštećenje oba očna živca i sljepilo.

Deveti dan po rođenju porodica je Darije odvela u Tiršovu, gdje je imao jednu operaciju, ugrađen mu je šant, pa poslije četiri mjeseca još jednu, pošto se ta pumpica začepila i morali su da ugrade drugu.

Darijevi epileptični napadi postali su sve učestali i bolniji, a brižna baka Ljiljana očekuje da će nakon tretmana ruskih ljekara u u Beogradu njemu biti bolje.

– Doktor iz Rusije je rekao da je za Darijevu terapiju, koju bi dinijeli iz Rusije potrebno 6.000 evra. To je terapija što se tiče epilepsije. Neće imati napade, a čim nema napade, odmah će i psihomotorni razvoj biti bolji – kaže Ljiljana.

Nakon ove terapije Darija čeka i operacija očnih živaca u Rusiji, za koju je takođe potrebna veća suma novca.

U sedmočlanoj porodici Ždrale sa troje maloljetne djece, niko nema redovna primanja, a Darijevi roditelji rade šta god stignu da bi njemu i mlađim sestrama obezbijedili osnovno. Lijekovi, hrana, odlasci na rehabilitaciju u Banjaluku, sve to košta, a prihoda je premalo.

Dariju je pomoć i dalje potrebna, a pomoći možete pozivom na broj 1433 (m:tel), ili uplatom na žiro račun:

LJILJANA ŽDRALE

“Raiffeisen Bank” dd

161-00000000000-1109-00-43 689-0

KONTAKT TELEFON: +387 66 990-805