XS
SM
MD
LG

Povratak u slavne dane višegradske odbojke

Odbojkašice „HE na Drini“ u subotu 13. aprila igraju zadnje kolo Prve lige Republike Srpske protiv „Kozare“ iz Gradšike, kada će proslaviti titulu i povratak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Foto: Miroslav Tanasković

Zadnje dvije sezone višegradskih odbojkašica najbolje se mogu opisati stihovima Zabranjenog pušenja.  „Preslab za kik-boks, prejak za rock'n'roll“. Prethodne sezone tim Jova Sarića zabilježio je dvije pobjede u 18 utakmica, uz osvojenih samo deset setova, a sada imaju maksimalan učinak i samo pet izgubljenih setova.  Nakon tog izvršene su neke promijene u ekipi, vratile su se Bojana Tešević i Natalija Filipovac, a pružena je šansa i novima mladim odbojkašicama.

Pred početak sezone trener Jovo Sarić istakao je da na ekipu neće biti stavljen pritisak prvog mjesta na tabeli.

- S obzirom na sastav ekipe vrh tabele bi trebao da bude cilj, ali bez većeg pritiska da se mora biti prvi na tabeli – kazao je Sarić pred prvo kolo.

Već na startu sezone pokazale su da napadaju vrh tabele, pošto su sa laganih 3:0 savladale glavnog konkurenta za titulu banjalučku „Inovu“. Zatim je uslijedio najveći test kada su sa 3:2 u Obudovcu bile bolje od „Crvene zvijezde“. Do kraja prvog dijela sezone Višegrađanke su izgubile još samo dva seta i to na gostovanju „Radniku“ u Bijeljini i „Hercegovcu“ u Bileći.

Uslijedila je pauza od dva mjeseca, a nakon toga su krenule još silnije, bez grešaka i bez izgubljenog seta u narednih šest mečeva. Prvi koji su uspjeli da im oduzmu set i to u Višegradu je „Hercegovac“, što je inače jedini set kog su izgubile na domaćem terenu. I publika je ovaj tim podsjetio na ona vremena od prije desetak godina kada su se vodile velike bitke sa brčanskim „Jedinstvom“ za trofeje i dvorana je iz utakmice u utakmicu sve punija, a subotu od 18 časova će biti sjajna prilika da svi zajedno proslave šampionsku titulu.

U narednoj sezoni će biti mnogo teže, ali ova ekipa je sada stekla pobjednički mentalitet i od nje se može dosta više očekivati u najjačem rangu bh. odbojke. 


Ljubinje 0 : 3 Radnik
Glasinac 3 : 1 Slavija
Crvena zvijezda 0 : 3 Hercegovac
Inova 3 : 0 Derventa
HE na Drini 3 : 0 Kozara
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 HE na Drini 18 18 0 53
2 Inova 18 14 4 42
3 Hercegovac 18 13 5 38
4 Ljubinje 18 11 7 32
5 Glasinac 18 10 8 30
6 Radnik 18 9 9 27
7 Crvena zvijezda 18 8 10 26
8 Slavija 18 5 13 13
9 Kozara 18 2 16 9
10 Derventa 18 0 18 0