XS
SM
MD
LG

Marina Kurteš najbolja na Zlatnom pojasu Čačka

Marina Kurteš sa trenerom Dejanom Vukadinom

Karatistkinja Slavije, Marina Kurteš, osvojila je zlatnu medalju na ovog vikenda održanom 48. po redu ''Zlatnom pojasu Čačka''.

Ona je u kategoriji juniorki do 59 kilograma debitovala u juniorskoj konkurenciji, te je sa pet pobjeda još jednom potvrdila da je jedna od najboljih karatistkinja regiona u svome uzrastu.

Dva takmičara Slavije osvojila su peta mjesta, što je na kraju bilo dovoljno za 29. mjesto u ukupnom plasmanu klubova, u konkurenciji klubova iz 24 države sa ukupno 1200 takmičara.

Teodora Perić je osvojila peto mjesto i pokazala dobru formu pred Balkansko prvenstva. Ona je izgubila za medalju od domaće predstavnice 3:2. Maksim Avramović je takođe pokazao odličnu formu ali je poražen u trećem kolu na Hantei. Aleksandar Raonić je izgubio u četvrtom kolu u najmasovnijoj kategoriji takmičenja, dok je Dragan Tambur izgubio od finalite posljednjeg Evropskog prvenstva u Danskoj. Sara Bambarez je u svom prvom jačem takmičenju dobro odradila borbu, ali je izgubila od iskusnije reprezentativke Srbije.