XS
SM
MD
LG

Vlaseničke košarkašice ponovo na tronu

Vlaseničanke su, već drugu godinu zaredom, najbolje u Republici Srpskoj!

Vlaseničanke - prvakinje Republike Srpske

Košarkašice vlaseničke Osnovne škole „Vuk Karadžić“ su u finalu Republičkog takmičenja u košarci, kao i prošle godine, trijumfovale nad  ekipom iz trebinjske Osnovne škole „Sv. Vasilije Ostroški“, pobijedivši ih sa 9 poena razlike, rezultatom 29:38. Kristina Trifunović, kapiten vlaseničkog tima, proglašena je za najbolju igračicu takmičenja.

„Košarka je velika ljubav svih nas u ekipi i mislim da se to vidi i na terenu. Mi igramo jer volimo ovaj sport, jer uživamo u majstorijama na terenu, i takva igra mora donijeti rezultate. Kao i prethodne godine, na Republičko takmičenje smo se plasirale poslije ubjedljivo osvojenog prvog mjesta na Regionalnom takmičenju, koje je bilo krajem marta u Vlasenici. I tada smo sve svoje protivnice pobjeđivale ubjedljivom razlikom, kao i u svim susretima u prethodna dva dana. Trebinjke su naše ljute protivnice, ali mi smo još jednom pokazale da je Vlasenica grad košarke, grad sporta, i s ponosom se vraćamo kući, u svoju školu, okićene zlatnim odličjima“, ističe Kristina Trifunović, kapiten vlaseničkih košarkašica.

Vlaseničanke - prvakinje Republike Srpske

Ovo je treće republičko finale u kome su snage odmjerile Vlaseničanke i Trebinjke. U prvom, 2017. godine, zlato je otišlo u Hercegovinu, ali 2018. i 2019. obilježila je dominacija  mladih vlaseničkih košarkašica, kako u finalu, tako i tokom cijelog takmičenja.

Tri meča  prije finalnog,  dva u grupi protiv ekipa iz Aleksandrovca i Gradiške, i polufinalni sa timom iz Istočne Ilidže, dobili smo sa 30 - 40  poena razlike i vjerovali smo da ponovo možemo doći na pobjedničko postolje. Želim da se zahvalim svim igračicama, predivnoj djeci, na besprijekornom ponašanju, fantastičnoj borbenosti  i zalaganju, i velikom prijateljstvu koje vlada u ekipi. Kao i ranije, bili smo najmlađa, ali najborbenija ekipa, i njihova sloga i želja da dokažu kakva se košarka igra u Vlasenici, pokazali su da nam nema premca u Srpskoj“, s ponosom je kazao Dalibor Vidović, profesor zadužen za rad košarkaške sekcije u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“.

Trebinje - Vlasenica

Danka Milić Kezunović, direktorica vlaseničke osnovne škole, ističe da ih je košarkaška ekipa navikla na medalje.

„Naše košarkašice su još jednom pokazale i dokazale da su najbolje u Republici Srpskoj! Čestitamo našim starim/ novim prvakinjama, nastavniku Daliboru Vidoviću, koji je zadužen za rad košarkaške sekcije, kao i treneru Radovanu Perendiću,  koji svojim radom i trudom daje nemjerljiv doprinos košarci u našem gradu“, istakla je direktorica Milić Kezunović.

Košarkaška ekipa OŠ "Vuk Karadžić", Vlasenica

Zlatnu ekipu  vlaseničkih košarkašica čine: Kristina Trifunović, Andreja Stanković, Ivana Pavlović, Marina Sekulić, Milica Mitrović, Helena Stevanović, Aleksandra Lazić, Milica Borovina, Anastasija Lazić, Marija Pantelić, Milica Deurić i Nikolina Klisarić.

Na Republičkom takmičenju u košarci, koje je,  u sklopu Malih olimpijskih igara, održano u Doboju  13. i 14. aprila 2019. godine, Vlaseničanke su učestvovale kao pobjednice i predstavnice semberske regije.

Vlaseničanke - prvakinje Republike Srpske