XS
SM
MD
LG

Slavija nad provalijom

Kreće borba za goli život: FK Slavija

Fudbaleri Slavije, neočekivano, nastavak šampionata Republike Srpske nastaviće u Ligi za opstanak. Imali su oni priliku da u 22.kolu eventualnim trijumfom,a pod uslovom da Podrinje ne pobedi Drinu, izbore Ligu za šampiona. Imali su priliku,ali su je upropastili očajnom igrom u Banjaluci protiv tima Željezničara. Mlada, poletna ekipa domaćina, nanela je težak poraz Slaviji. Čak četiri puta su zatresli mrežu Ivana Butorovića. Bila je to još jedna frustrirajuća partija Slavije.

Imali su neke poluprilike, ali je sve to ostalo u senci poraza koji nije ni malo prijatan. Trener Milan Gutović bio je veoma razočaran izdanjem svoga tima.

-Ne vredi kukati i žaliti se. Jeste da su nam nedostajala četiri igrača, ali to nije opravdanje. Priliku su dobili neki juniori i moram reći da su oni bili svetlija strana naše ekipe. Nastavlja se naše posrtanje. Na početku priprema  sam upozoravao da nemamo potreban kvalitet za Ligu za šampiona. Imamo mi na spisku 27 fudbalera, ali mnogi objektivno nemaju potreban nivo znanja. Imamo dece koja će sigurno biti budućnost Slavije i prava je šteta, zbog njih, da nismo u Ligi za šampiona. Sada nam predstoji grčevita borba za opstanak. Moramo se prestrojiti u hodu, mnogo šta popraviti da bi bili konkurentni u ovom takmičenju. Ako budemo nastavili po starom nisam siguran da će se sve završiti kako treba, kaže nam trener koji je ove zime preuzeo tim Slavije. 

I u meču sa Željezničarom, pokazalo se da mnogo šta u timu ne štima. Defanziva koja se lako probije, nedisciplina…

Opet je jedan igrač dobio crveni karton,a to je drugi u poslednja dva prvenstvena okršaja. Neshvatljivo je da se, u važnim utakmicama, dobijaju tako lako crveni kartoni.

Posebno zabrinjava odnos pojedinaca prema dresu Slavije i obavezama  i odnosima prema saigračima…Sve to je , kažu nam bolje obavešteni u klubu na jako niskom nivou.Mnogi, čini se, i nisu svesni čiji su dres poneli, a ima onih koji, objektivno, i ne zaslužuju da su u Slaviji.

Zbog svega toga, ali i mnogih drugih stvari, tim Slavije je stigao na niske grane. Od kvalitetnog premijerligaša - do ekipe koja bi mogla završiti u Drugoj ligi, stiglo se za četiri – pet godina…

Ostaje sada nada da će se mnogi u Istočnom Sarajevu ‘’probuditi’’ i shvatiti da su potrebni Slaviji. Ostavili su je, okrenuli joj leđa….

Nije ona to zaslužila… Kao da je bila personifikacija Srba - nekada Srpskog - a danas Istočnog Sarajeva… Bila je koheziona snaga, davala nadu u bolje sutra…Bila je svetla tačka u sumornom životu, da bi danas njena sudbina bila upravo to … sumorna!! Došla je pred samu provaliju!!!!

Tamo, polivinom 40-tih godina, potpuno je ‘’zaboravljena’’ …I ,nije je bilo punih 50 godina, da bi se ponovno pojavila…Tada su komunisti okrivljeni da nisu dozvolili Slaviji da živi!!! Ko će danas biti kriv, ko će biti odgovoran,ko će bez griže savesti mirno podneti ako se sunovrati u provaliju, jer- za Slaviju, drugoligaške vode jesu sunovrat…???!!!


Željezničar Sport Team 4 : 0 Slavija
Alfa Modriča 2 : 1 Sloboda
Rudar Prijedor 2 : 1 Sloga
Podrinje 4 : 2 Drina
Tekstilac 0 : 0 Sutjeska
Borac 1 : 0 Kozara
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 22 17 4 1 55
2 Sloga 22 14 4 4 46
3 Rudar Prijedor 22 11 6 5 39
4 Željezničar Sport Team 22 10 3 9 33
5 Kozara 22 8 5 9 29
6 Podrinje 22 8 5 9 29
7 Tekstilac 22 6 7 9 25
8 Alfa Modriča 22 5 9 8 24
9 Slavija 22 6 6 10 24
10 Drina 22 5 7 10 22
11 Sutjeska 22 5 5 12 20
12 Sloboda 22 4 5 13 17