XS
SM
MD
LG

Šešlija: Ovo je jedan od najznačajnijih trofeja u državi, igramo fantastično

Bosanskohercegovački fudbalski stručnjak Milomir Šešlija osvojio je još jedan trofej u dalekoj Aziji. On je kao trener indonezijske Areme podigao pehar President cupa pobjedom u finalu protiv Persebaye. Nakon 2:2 u prvom meču, Arema je na svom terenu sa 2:0 savladala goste golovima Ahmada Hardianta i Rickyja Kayamea i stigla do trofeja Kupa.

U razgovoru za Oslobođenje poslije osvajanja Kupa, Milomir Šešlija ističe da je ovo uvertira u, nada se, sjajnu sezonu koja je pred njima.

- Ovo je jedan od najznačajnijih trofeja u državi. Fantastično igramo u posljednje vrijeme i može se reći da smo prošetali do trofeja. U gostima smo dobili šampiona 0:4, zatim smo polufinale riješili sa dva puta po 3:0 i na kraju finale i pobjeda u dvomeču. Sve to pred punim stadionom, posljednju utakmicu je gledalo 60.000 ljudi. Odlična je ovo uvertira za prvenstvo koje počinje u maju, rekao je za Oslobođenje Milomir Šešlija.

Nekadašnji fudbaler Željezničara, te trener Veleža i Slavije se zimus vratio na klupu Areme, koju je već vodio ranije u dva navrata i ističe da su komentari u Indoneziji od njegovog povratka u Aremu izuzetno pozitivni.

- Po medijima su ovdje oduševljeni kako Arema izgleda od mog povratka na klupu ovog kluba. Ističu da taktički stojimo sjajno, da igramo napadački i moderan fudbal, te da je to mnogo drugačije od mojih prethodnika na klupi. Nažalost, imali smo dva stranca koja se nisu najbolje uklopila u naš sistem, tako da vjerujem kada dovedemo dvojicu novih da će to biti još bolje i da će ekipa izgledati još jače kada počne prvenstvo, a tu imamo najviše ambicije ponovo.

Zanimljivo je da Milomir Šešlija u novoj sezoni prvenstva Indonezije neće biti jedini fudbalski trener iz Bosne i Hercegovine u ovoj zemlji, budući da će na klupi PSM Makassara sjediti Darije Kalezić.