XS
SM
MD
LG

Lazar Zličić o oporavku nakon povrede: Zadovoljan sam napretkom, sledeće sezone sam na terenu jači nego ikad!

Mladi fudbaler Zmajeva, Lazar Zličić, je tokom zimskih priprema u Turskoj doživeo povredu kolena koja ga je odvojila od terena na period od nekoliko meseci. Jedan momenat i nezgodan duel tokom prijateljske utakmice sa japanskom ekipom Šonan Belmare je nažalost bio dovoljan da se ova sezona za Zličića završi već u februaru.

Nakon operacije u Turskoj i rehabilitacija, usledio je period oporavka, a Zličić se laganim ritmom vraća treninzima. Po nekim prognozama, Zličić će biti spreman za narednu sezonu, što znači da će vezni red Zmajeva biti znatno ojačan.

– Prošlo je već 7 nedelja od operacije i za sada sve ide zaista kako treba i kako je prognozirano od strane lekara. Trenutno imam 10 treninga nedeljno, kao i terapije po potrebi i prezadovoljan sam kako napreduje oporavak. Znam da sam još u ranoj fazi oporavka i da je još mnogo vremena rehabilitacije ispred mene, ali uvek sam pozitivan i vreme koje je ispred mene iskoristiću da se spremim što bolje za ono što mene i Zmajeve čeka u narednoj sezoni.

Zličić je naravno uvek uz svoje saigrače, kada mu obaveze zbog oporavka to dozvoljavaju i takođe gleda i utakmice svog tima, pa smo ga tako videli na tribinama stadiona “na krovu” ovog vikenda kada su igrači Voždovca dočekali ekipu Zemuna.

– Naravno da sam uvek uz svoje drugove i da im pružam podršku na sve moguće načine. Jako mi je drago što je drugi deo sezone dosta bolji za nas i da se postižu bolji rezultati, ali Voždovac je klub koji zaslužuje da se nađe u plej ofu i po kvalitetu igrača i po organizaciji kluba, ali nadam se da ćemo to ispraviti sledeće sezone. Drago mi je da je naš “krov” ove sezone neosvojiva tvrđava i da Voždovac ne zna za poraz na svom stadionu.

Lazar Zličić je u redove Voždovca došao iz Vojvodine 2018. godine i do sada je odigrao 12 utakmica u dresu sa grbom Zmaja. Igrao je u svim mlađim selekcijama reprezentacije Srbije.