XS
SM
MD
LG

Mali biciklisti dočekuju svjetsku biciklističku elitu

Dječijom biciklističkom trkom, koja je na programu 18.4.2019. godine,  u 12 časova,  u Vlasenici će početi doček  svjetske  biciklističke elite.

„U sklopu programa koji je pripremljen povodom 13. Međunarodne biciklističke trke  Beograd – Banja Luka, organizovana je i trka za naše najmlađe sugrađane koji vole ovaj sport. Dječija Juicy trka, u kojoj će učestvovati mališani od 5 do 13 godina, raspoređeni u pet kategorija, u ženskoj i muškoj konkurenciji, prethodiće dolasku takmičara i počinje u 12 časova. Naravno, u zavisnosti od uzrasta, razlikovaće se i dužina staze koju će mališani voziti, a s obzirom da će takmičenje biti na Trgu srpskih boraca u, sigurno je da će mali biciklisti imati veliku podršku Vlaseničana. Za sada, imamo prijavljenih šezdesetak takmičara, a očekujemo da će se ovaj broj povećati do same trke, jer su prijave moguće sve do samog starta. Kategorije u kojima će se takmičiti mladi biciklisti su: 4-5  godina,  6-7  godina, 8-9 godina, 10-11 godina i  12-13 godina. Iako je trka revijalnog karaktera, za osvajače prva tri mjesta u svakoj kategoriji obezbijeđene su prigodne nagrade, a za sve učesnike pripremljeni su osvježavajući napici. Pored promocije biciklizma, cilj ove trke je promocija zdravog načina života i motivisanje najmlađih za bavljenje sportom“, kazao je Pajisija Petrović iz vlaseničkog Biciklističkog kluba „KPL“,  organizator Dječije Juicy trke.  

Vlasenica će 18. i 19. aprila 2019. godine ugostiti  250 takmičara, reprezentativaca  iz tridesetak država, sva poznata imena iz svijeta biciklizma. 13. Međunarodna biciklistička trke  Beograd – Banja Luka nalazi se u prvoj kategoriji Svjetske biciklističke federacije i umjesto dosadašnje dvije, imaće čak četiri etape, a cilj prve i start druge etape  su u Vlasenici.