XS
SM
MD
LG

Pobjede Sparsa, Filadelfije i Golden Stejta

Košarkaši San Antonio Sparsa savladali su Denver Nagetse sa 118-108 te su poveli sa 2-1 u četvrtfinalu Zapadne konferencije.

Foto: Founding The Rock

Prvi period počeo je u dosta izjednačenom ritmu. Međutim, kako je vrijeme prolazilo, Sparsi su bili sve bolji i bolji. Na kraju su prvi period dobili sa 31-22. Denver otvara drugi period sa serijom 16-0. Imali su trojkom Herisa i deset poena prednosti. Ipak, Sparsi su do poluvremena napravili preokret i na odmor su otišli sa tri poena prednosti. .

Treći period bolje otvaraju domaći i dolaze do devet poena prednosti. Međutim, Jokić uvodi Denver u dobar ritam i do kraja trećeg perioda uspjeli su prići na -4. Sparsi su fenomenalno ušli u poslednji period. Prednost je samo rasla a trojkom Vajta došli su do 17 poena prednosti. Denver je do kraja susreta samo uspio ublažiti poraz ali ga nisu mogli izbjeći.

Sparse je do pobjede predvodio Vajt sa 36 poena dok je na drugoj strani najbolji bio Jokić sa 22 poena, osam skokova i sedam asistencija.

Pobjedu je ostvarila i Filadelfija. Oni su slavili u Bruklinu sa 131-115 te su tako vratili brejk za vodstvo od 2-1.

Meč je počeo u izjednačenom ritmu. Međutim, u drugom dijelu prvog perioda Fila se razigrala i na kraju su dobili prvi period sa 32-24. U drugom periodu gledali smo sjajnu košarku i gotovo da nisu postojale odbrane. Na kraju je Fila sačuvala prednost i sa +6 otišli su na odmor. U istom ritmu nastavilo se i u trećem periodu. Fila se za nijansu bolje snašla i sa +7 ulaze u poslednji period. U poslednjem periodu domaći su ostali bez snage i Fila je rutinski došla do pobjede.

Foto: The Ringer

Filadelfiju je predvodio Tobajo Heris sa 29 poena i 16 skokova a Marjanović je dodao 14 poena i osam skokova. Domaće je predvodio Rasel sa 26 poena.

Pobjedu je ostvario i Golden Stejt. Oni su slavili kod Klipersa rutinski sa 132-105 te su poveli sa 2-1. GS je do pobjede predvodio Durent sa 38 poena dok je na drugoj strani najbolji bio Zubac sa 18 poena i 15 skokova.