XS
SM
MD
LG

Vlasenica ugostila svjetsku biciklističku elitu

Vlasenica je u protekla dva dana bila stjecište svjetske biciklističke elite. Vrhunski sportisti, njih 156 iz 30 zemalja, učesnici 13. Međunarodne biciklističke trke Beograd - Banja Luka, prvu etapu, dugu 194 km, završili su 18.4. u ovom gradu, a već narednog dana startovali drugu, od Vlasenice do Brčkog, dugu 160 km.

Ceremonija proglašenja pobjednika, foto: vlasenica24.info

Nevena Bundalo, PR menadžer Asocijacije za sport AFS, ističe da je Vlasenica besprijekorno i na vrhunskom nivou odgovorila na povjereno  domaćinstvo cilja prve i starta druge etape.

„Petak je bio jako dug i težak dan, kako vozačima, tako i nama u organizaciji. Naravno, ne kažem da je nama bilo napornije nego vozačima koji su vozili dionicu dužu od 200 km, ali sa druge strane, one koja možda i nije toliko primjetna, smo mi, vrijedna ekipa u organizaciji koja pazi da svaki detalj savršeno funkcioniše. Dolaskom u Vlasenicu sve teškoće oko organizacije su jako brzo zaboravljene, jer Vlasenica se pokazala kao veoma dobar domaćin. Takvu srdačnost i gostoprimstvo danas rijetko gdje možete sresti. Mi smo zaista srećni što je Vlasenica prepoznala potencijal i značaj ove trke, te se nadamo da će ovo naše prijateljstvo trajati godinama ispred nas. Želim da se u ime organizatora zahvalim građanima Vlasenice za doček koji je za pamćenje“, rekla  je  Bundalo.

Kulturno-umjetnički program, foto: vlasenica24.info

Miroslav Kraljević, načelnik opštine,  ističe da  je Vlasenica jedini grad koji je imao čast da u njemu bude cilj prve i start druge etape.

„Bilo nam je veliko zadovoljstvo biti prvi domaćin ovako respektabilne trke koja prolazi kroz toliko naših gradova. Ovo je, bez sumnje, u sportskom smislu, događaj od istorijskog značaja za Vlasenicu, a mi ćemo se potruditi da i sljedeće godine biciklističku elitu dovedemo u naš grad“, istakao je načelnik Kraljević.

Ceremonija proglašenja pobjednika, foto: vlasenica24.info

Tihomir Kuvalja, predsjednik Biciklističkog saveza Republike Srpske, kaže da je Vlasenica vrhunski obavila svoj dio zadatka u organizaciji, ali i pokazala izuzetno gostoprimstvo.

Trka  Beograd – Banja Luka je svrstana među  stotinu najvećih biciklističkih manifestacija  u svijetu, i svi biciklisti iz prve kategorije bili su u Vlasenici, a mi smo se još juče uvjerili da je to bio pun pogodak. Trka je organizovana na najvišem nivou. Preko 50 godina sam u biciklizmu i  nisam vidio tako dobru organizaciju i obezbjeđenje trke, a posebno doček u Vlasenici. Dočekani smo kulturno-umjetničkim  programom, svi zvaničnici iz opštine i okoline su bili tu, a puno je bilo i omladine, što me veoma raduje", riječi su Kuvalje.

Kulturno-umjetnički program, foto: vlasenica24.info

Željko Lukić, predsjednik vlaseničkog Bicikličkog kluba „KPL“, zadovoljan je što je u organizaciji sve besprijekorno funkcionisalo.

„Ovo je događaj od velikog značaja za Vlasenicu, jer ovakva manifestacija do sada nije organizovana ovdje. Preko 300 stranaca,  takmičara i članova njihovih timova, bilo je  u našem gradu, 17 televizija, čak i Eurosport, mnogi drugi mediji, veliki broj posjetilaca iz  naše zemlje i regiona, i smatram da smo mnogo učinili na promociji našeg grada. Drago nam je da je pobjednik prve etape Aron Gejts, koji je sa Novog Zelanda, svoju pobjedu upisao baš u Vlasenici. Organizacija je bila savršena i zahvaljujem se svima koji su učestvovali u tome, a posebno direktoru trke Vladimiru Kuvalji što je prepoznao naš potencijal i povjerio nam suorganizaciju ove trke. Naš klub će i nedjelju  biti u Banjoj Luci, da dočeka takmičare, kojima želimo  uspješnu trku i što bolje  rezultate“, kazao je predsjednik vlaseničkih biciklista.

Start druge etape, foto: vlasenica24.info

Ovogodišnja, 13. Međunarodna biciklistička trka Beograd – Vlasenica, prvi put ima četiri etape. Prva je vožena od Obrenovca do Vlasenice, druga od Vlasenice do Brčkog, treća je na redu u subotu i voziće se od Bijeljine do Teslića, dok će konačan rasplet biti poznat u nedjelju nakon etape od Prnjavora do Banje Luke, preko: Dervente, Srpca, Razboja i Laktaša.

Reprezentacija Srbije, foto: vlasenica24.info

 

Aron Gejt, pobjednik prve etape, foto: vlasenica24.info

 foto: vlasenica24.info