XS
SM
MD
LG

Bitka za goli život

Slavija - Tekstilac /arhiva:sportdc.net

Nakon teškog poraza u 22.kolu Prve lige Republike Srpske, u Banjaluci, od Željezničara od 4:0 i odlaska u Ligu za opstanak u Slaviji su  upalili svetla za uzbunu.

Tim se našao na trećoj poziciji Liga za opstank, a to je ispod linije koja garantuje da se i iduće godine igra prvoligaški fudbal u Istočnom Sarajevu.

Tokom protekle sedmice održana su dva važna i bitna sastnaka.

Prvo se okupilo rukovodstvo Slavije, a nakon toga su bili sa igračima. Svima je predočeno da se više ne mogu tolerisati neozbiljnosti i neodgovornosti i da će klub preduzeti sve mere da ekipa u narednim danima ima kvalitetne uslove za rad.

Obećano je i da će im se isplatiti zaostale plate.

-Nisu to velika dugovanja, a igračima sam rekao da će ono što su zaradili i dobiti. Važno je da sada budemo skoncentrisani na Tekstilac i pokušamo doći do bodova, rekao nam je predsednik Slavije Ljubiša Ćosić.

Šef stručnog štaba Milan Gutović je proteklih dana insistirao na ovim okupljanjima i sigurno je da može biti zadovoljan onim što se čulo i videlo.

-Najvažnije je da nismo remetili trenažni proces. Imali smo konstruktivan razgovor i mislim da sada svi sa mnogo više optimizma idemo u nastavak  šampionata . Raspored nam u ovom delu ide na ruku. Imamo dve utakmice kući. Tekstilac, pa Modriča. Ti mečevi će nam biti jako važni i iskreno se nadam da ćemo danas na pleća oboriti Tekstilac. Bilo bi to više od tri boda. Direktnog konkurenta pobeđuješ i prestižete na tabeli. Nije nevažno, zbog samopuzdanja. Igrači znaju da nam je sada svaka utakmica finale i nema opuštanja. Punom snagom moramo na Tekstilac,a ono što me posebno raduje je činjenica da nemamo povređenih i kažnjenih igrača. Svi mogu na teren i to nam daje za pravo da budemo optimisti, kaže nam Milan Gutović.


Tekstilac 0 : 0 Drina
Alfa Modriča 3 : 0 Sutjeska
Slavija 4 : 0 Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Alfa Modriča 32 10 12 10 42
2 Slavija 32 11 9 12 42
3 Tekstilac 32 9 12 11 39
4 Drina 32 9 10 13 37
5 Sutjeska 32 9 7 16 34
6 Sloboda 32 4 7 21 19