XS
SM
MD
LG

PLS: Inđija - Radnički 1923 0:0

Inđija - Radnicki 1923, foto: Anđelko Belić, Sportin

Po izuzetno lepom i prijatnom vremenu za igru je odigran derbi meč četvrtog kola play off takmičenja u Prvoj ligi Srbije.

 

Prvo poluvreme je proteklo u visokom ritmu igre gde nisu viđene one  takozvane stoprocentne prilike za gol. Tek u 16. minutu je viđena prilika  da se ugrozi rivalski golman, ali je šut Bjeličića sa 20. metara od gola gosta otišao nekontrolisano preko prečke. Gost pokušava da uzvrati u 18’. Tada je Vujasin pokušao da pronađe Lukića, ali je golman domaćina Preković presekao put te lopte.

 

U 21’ pao je Andrejević u kaznenom prostoru gosta. Na njega je sa leđa startovao Varjačić, ali je sudija samo odmahnuo rukom. U nastavku pokušaji Vujasina i Žerajića sa distance, ali bez opasnosti po golmana domaćina. Inđija je najbliža golu bila u 29’. Ilić je sjajno uposlio Andrejevića, a ovaj sa nekih osam metara od gola gosta, šutira loše preko prečke. Do kraja poluvremena još samo pokušaji Bjeličića i sa druge strane Vujasina, a njihovi udarci su bili poprilično neprecizni.

U drugom poluvremenu slična igra dva tima. Domaćin diktira tempo igre, a gost se potpuno povlači. U takvoj postavci za igru, malo prilika za gol. Najbolja je bila po domaćina u 78’. Tada je Andrejević posle dobre akcije domaćina, ušao u kazneni prostor gosta. Izdržao je prekršaj na nogama, ali je potom prebacio prazan gol. Sve se to odigravalo unutar kaznenog prostora Kragujevčana. Nervoza kod igrača, ali i klupe je došla do izražaja u poslednjem minutu nadoknadnog vremena. U tom trenutku jedan od bivših igrača Inđije, Stevan Kovačević pravi prekršaj kod klupe za rezervne igrače domaćina, tu se isprečuje pomoćni trener Inđije. Posle kontakta, gužva, a epilog je isklučenje trenera Golića i žuti karton za igrača Radničkog 1923.

Inđija. Gradski stadion, gledalaca oko 500. Sudija: Dejan Trifković iz Beograda, pomoćnici: Nemanja Petrović i Slobodan Pavlović oba iz Užica. Četvrti sudija: David Matić iz Novog sada. Delegat: Dušan Tomić iz Novog sada. Žuti kartoni: Anđelković 46’, Dimitrov 55’ – Inđija, Ilić 40’, Vujasin 51’, Vasić 88’, Kovačević 90+4’ – Radnički 1923

Inđija: Preković (K) -, Veličković 7, Bjeličić 7, Ivančević 7,5 (Bastajić 60’ 7), Dimitrov 7 (Vraštanović 81’-), Ilić 7, Banjac 7, Andrejić 7, Anđelković 7,5, Rogač 7,5, Bađi 6 (Damnjanović 68’ 7).

Radnički 1923: Raičević 7(Vasić 60’6,5), Miljuš 6,5, Lukić - (Todorović 29’ 7), Vujasin 6, Aleksijević (K) 7, Varjačić 6,5, Zdravković 7, Ilić 7 (Dimitrić 80’ -), Kovačević 7,5, Rađen 6,5, Žerađanin 6.