XS
SM
MD
LG

Lokomotiva okrivila sudiju Jovića za poraz

Lokomotiva , Brčko

Juče je u Brčkom domaća Lokomotiva ugostla tim Milića, u meču Regionalne lige, grupe Istok. Gosti su trijumfovali sa 1:2, a domaći tim je na svom Fejsbuk profilu prokomentarisoa utakmicu i za poraz okrivio sudiju Radenka Jovića. Objavljuemo tekst Lokomotive bez bilo kakvih prepravki:

JOVIĆ UNAKAZIO LOKOMOTIVU!

U utakmici 23. kola Regionalne lige RS grupa "istok" naši fudbaleri su danas poraženi od ekipe Milića rezultatom 1:2, gdje su naši momci junački poraženi i odigrali mušku jednu i hrabru utakmicu, pogotovo u drugom poluvremenu gdje smo držali kontrolu nad utakmicom sa igračem manje.

Ne ulazim u ovom tekstu o igri igrača Milića. Njima svaka čast. Pobjedili su da li zasluženo ili nezasluženo to je u ovom trenutku manje važno.

Ono što je poznato već neko vrijeme, iz utakmice u utakmicu dobijaju svoju potvrdu. Bijeljinske sudije prve su na listi suđenja ekipama kojima „gori pod nogama“. Tako već nekoliko godina dobijaju naredbe ali i one druge stvari koje idu uz to, da utakmice koje treba da rješavaju igrači i jedne i druge ekipe, rješavaju lično oni.

Jović je na današnjoj utakmici pokazao šta znači pristrasno suđenje, isključivši našeg igrača već u 10. minuti, dajući žute kartone našim igračima, koji su već ranije imali dva kartona, sa jasnom željom da naša ekipa bude oslabljena u narednom kolu, a što je još jedna potvrda da je unaprijed bio pripremljen.

O sudiji Radenku Joviću i njegovim moralnim kvalitetima suvišno je govoriti, jer takav ne zaslužuje da nosi grb FSRS, jer je bruka i sramota za suđenje u RS. Na žalost, ovakvo suđenje nas vraća unazad i teško možemo krenuti putem napretka, dokle god nam sude sudije, koji su zalutali i promašili sport.

Da li se ovako razvija fudbal u nižim ligama? Da li uopšte treba da se igraju utakmice ili se bodovi dijele onako kako Jović i njemu slični zamisle.

Takav cirkus gledamo svakodnevno na internetu. Naša ekipa je i pored katastrofalnog suđenja odigrala sjajno i pokazala veliko srce i htijenje na terenu. Očigledno da sudija Jović hoće i nastoji da uništi sve što je lijepo u fudbalu, da otjera i ovo malo gledalaca. Ovakva bruka kakva je viđena danas odavno se nije desila.