XS
SM
MD
LG

Domaćin sačuvao pehar

Sačuvali pehar: veterani Vrbasa

Veterani Vrbasa osvojili su jedanaesti tradicionalni Turnir prijateljstva koji je održan u Banjaluci u povodu 22. aprila Dana Grada na Vrbasu. Banjalučani su u trijagonalu bili najbolji protiv dve ekipe iz Kosova i Metohije, Gračanica je nastupila samostalno, dok su fudbaleri Trepče iz Kosovske Mireovice i Mokre Gore iz Zubinog potoka igrali u zajedničkom timu.

Pred stotinjak gledalaca na stadionu u banjalučkom naselju Srpske Toplice turnir su otvorili fudbaleri iz južne srpske pokrajine, Gračanica je bila bolja od zajedničke ekipe Trepče i Mokre Gore i pobedila minimalnim rezultatom 1:0, da bi potom Vrbas sa ubedljivih 5:0 deklasirao Trepču i Mokru Goru, a u utakmici koja je bila i svojevrsno finale Banjalučani su sa 2:0 trijumfovali i protiv Gračanice.

-Bilo je ovo još jedno sjajno druženje u Banjaluci za nezaborav, nastavili smo tradiciju koja traje više od jedne decenije i produbili naše prijateljstvo i bratstvo. Ovom prilikom želim da se zahvalim veteranima Vrbasa koji su nas ugostili i omogućili da iz Banjaluke ponesemo lepe uspomene – istakao je Miodrag Dimitrijević, član Gračanice.

Predsednik veterana Vrbasa Milorad Arlov je istakao da je druženje ispred fudbala, ali da mu je drago što je njegov tim osvojio ovaj turnir.

-Uvek je lepo kada se pobedi, mi smo savladali oba protivnička tima, bez primljenog gola, u trijagonalu i iduće godine branićemo pobednički pehar. Hvala našoj braći što su došli u Banjaluku u ovim teškim vremenima za srpski narod. Ovaj turnir smo posvetili Danu Grada Banjaluke, ali i Kosmetu, svim Srbima, ma gde bili. I dalje ćemo nastaviti da se družimo i sarađujemo, a već za Vidovdan idemo na Kosovo i Metohiju, tradicionalno na Gazimestan – rekao je Milorad Arlov.

Nakon završenog turnira popularno “treće poluvreme” održano je u motelu “Dragana” u kanjonu Vrbasa, uz bogatu trpezu, iće i piće, patriotske pesme posvećene Kosmetu i Srbima u južnoj srpskoj pokrajini, do sitnih noćnih časova.

 

Rezultati i strelci

Rezultati i strelci Turnira prijateljstva “Banjaluka 2019”: Gračanica – Trepča/Mokra Gora 1:0 (Dimitrijević), Vrbas - Trepča/Mokra Gora 5:0 (Bosančić, Tramošljika, Arlov, Jovanić, Čavić), Vrbas – Gračanica 2:0 (Arlov, Bosančić).

Sportski žurnal