XS
SM
MD
LG

Romanija pamti svoje junake

Paljanski mališani uljepšali stadion romanije

Danas je na stadionu FK „Romanije“ nevladina organizacija „HAJDE“ u saradnji sa načelnikom opštine Pale Boškom Jugovićem i predsjednikom fudbalskog kluba Aleksandrom Lasicom, u djelo sprovela projekat oslikavanja i uređenja zida iznad tribine.Tema su sportski motivi. Učenici paljanskih  osnovnih škola su uz pomoć predstavnika NVO „Hajde“ cijeli dan uz igru i druženje oslikavali zid.

U maju se planiraju  organizovati „sportski dan“, gdje bi mališani takođe uz igru i druženje stekli nova poznanstva. Ovo nam je sve rekao novi predsjednik Romanije Aleksandar Lasica i dodao:

-Prije nekoliko dana je postavljena spomen ploča sa imenima igrača koji su dali svoj život u odbrambeno-otadžbinskom ratu. Osveštanje spomen ploče je planirano u junu, javnost će biti obavještena o tome naknadno, kaže Lasica.

Spomen ploća poginulim članovima Romanije u otadžbinsko-odbrammbenom ratu

Mnogo su novi rukovodioci kluba uradili i na sanaciji terena. Nekada najkvaliteniji travnjak na ovoj regiji zadnjih godina je bio užasno.

-Što se tiče samog terena, mnogo stvari smo uradili. Kupili smo kosačicu i tako riješili jedan od najvećih problema. Osposobili smo i hidrante za navodnjavanje. Sa ta dva riješena problema možemo sami održavati stadion koji je bio u jako lošem stanju.Za 40 dana vladavine nove Uprave uradili smo mnogo dobrih stvari. Dobijamo stalno pohvale i od načelnika Opštine Boška Jugovića koji redovno prati naš rad. Građani su takođe oduševljeni ljudima koji vode klub. Pokazatelj je i rekordna posjeta na prvoj utakmici na našem stadionu otkako smo preuzeli klub, kaže Lasica  

Upis u mlađe kategorije je planiran za drugu polovinu maja. Usvojeni su   određeni planovi  i program sa trenerima koji će voditi mlađe kategorije Romanije. Bitno je istaći da će klub  imati i trenera golmana, koji će posebno raditi sa mladim čuvarima mreže. Uz redovne roditeljske sastanke i roditelji će imati jasniju sliku u rad Romanije..

 

-Moram napomenuti da imam odličnu komunikaciju i sa bivšim predsjednikom Nenadom Đapićem, koji takođe podržava sve naše projekte i raduje se uspjehu Romanije. Mene lično mnogo raduju dobri rezultati van terena, jer tako stvaramo dobar temelj i odlične uslove za budućnost, a radujem se i odličnim rezultatima mlade seniorske ekipe. Dvije utakmice, dvije pobjede. Svjestan sam da novi način rada u klubu, drugačiji kućni red može da bude negativan i da bude loša šok terapija. Međutim, momci su brzo prepoznali dobre stvari koje želimo da uradimo za klub i lagano nas prate u tome.Glavni cilj je plasman u viši rang takmičenja. Pale zaslužuju mnogo više utakmica od trenutnih pet koje igramo na svom terenu, zaključio je Lasica.

FRK Romanija, Pale

 

 

 

 


Sokolac 1 : 1 Željeznica
Romanija 4 : 2 OFK Podgrab
Rudo 3 : 0 Han Pijesak
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sokolac 10 8 2 0 26
2 Željeznica 10 6 1 3 19
3 Rudo 10 5 1 4 16
4 Romanija 10 4 0 6 12
5 Han Pijesak 10 2 1 7 7
6 OFK Podgrab 10 1 3 6 6