XS
SM
MD
LG

Modriča, novi izazov

Igor Radovanović, plavo-beli dres

Fudbaleri Slavije su na startu Lige za opstanak mučili i svoje navijače i sebe 90 minuta, u susretu sa Tekstilcem iz Dervente. Bilo je to jedna utakmica bez bilo kakve lepote, ali sa ogromnim znača jem i za jednu i drugu ekipu.

Slavija je tražila pobedu i prolaz na lidersku poziciju, a tim gostiju da jednim bodom zadrži prednost nad Slavijom i sačuva poziciju jedan na tabeli. Do 90 minute Tekstilac je imao bod u svojim rukama.

A onda je zablistao defanzivac Slavije Cicović. Vukao je loptu gotovo 70 metara, prevario nekolicinu igrača gostiju i sjajnom asistencijom spojio Igora Radovanovića sa golom. Iskusnom napaduču ostao je lakši deo posla. Gurnuo je loptu iza leđa nemoćnog Dejana Plisnića.

-Kada sma video kako je Cicović krenuo, prema golu Tekstilca, osetio sam da trebam to sve ispratiti i očekivati loptu. Stigla je do mene i onda sam mogao da matiram Plisnića. Ovaj gol mnogo znači i meni i ekipi. Sada je sve nekako lakše. Počeli smo dobro, u ovoj ligi, a nije bilo lako doći do bodova. Tekslilac je čvrsta, iskusna ekipa. Odlično su se branili. Koristili su i ono nefudbalsko valjanje, ali nema im se šta zamerirti. Sve je to fudbal. Ipak, na kraju je sreća bila na našoj strani. Što se mene tiče gol će mi sigurno omogućiti da u naredne utakmice ulazim sa manjim grčem Pogodio sam i dobro bi bilo da nastavim tako, kaže Radovanović.

U ovom susretu i domaći trener Milan Gutović pokazao je jedno drugo lice. Obično mirno posmatra utakmicu, a u ovoj je bilo vidljivo koliko traži pobedu i gol svoje ekipe. Vrlo temparamentno je sve pratio, da bi na kraju odahnuo.

-Teška utakmica. Imate pobedu pod moranje, a protiv sebe odličnog protivnika. Igrači su u ovom susretu pokazali jednu novu karakteri stiku. Upornost. Nismo blistali, ali je bila vidljiva želja da se pobedi. Svih 94 minute smo išli u napad i na kraju slavili. Oni su nama u Derventi dali gol u 93. minuti, a mi njima u 90. i mislim da se pobedi ne može naći zamerka. Sreća je bila sada uz nas, a ono što raduje je i činjenica da nije Tekstilac ozbiljnije zapretio nama. Nismo se ni mi proslavili u napadu, ali je najvažnije da smo dobili. Okrećemo se sada novom protivniku. Stiže nam Modriča, morao se spremati za nju, rekao je Gutović.

Inače utakmica je odigrana na očajnom terenu. Trave gotovo i da nema, pa se svi pitaju gde u ovom vegetacionom procesu raste trava na Slavijom stadionu. Nema je. Nema potrebe za šišanjem terena, pa se svi šale da trava raste u kontra pravcu, u zemlju...


Tekstilac 0 : 0 Drina
Alfa Modriča 3 : 0 Sutjeska
Slavija 4 : 0 Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Alfa Modriča 32 10 12 10 42
2 Slavija 32 11 9 12 42
3 Tekstilac 32 9 12 11 39
4 Drina 32 9 10 13 37
5 Sutjeska 32 9 7 16 34
6 Sloboda 32 4 7 21 19